Kesäkurpitsaröstit

828

750 ml

2u Duas Uvas Branco

Portugali >IG Lisboa

-%

828

750 ml

2u Duas Uvas Branco

Portugali >IG Lisboa

-%

Ainekset

2 kesäkurpitsaa
1 sipuli
2 tl suolaa
150 g kikhernejauhoa
40 g tuoretta inkivääriä
2 valkosipulin kynttä
1 chili
1 tl paprikajauhetta
1 tl kurkumaa
2 tl sitruunan mehua
1 pnt tuoretta korianteria
suolaa
pippuria
4 dl rypsiöljyä

VALMISTUSOHJE

Spread the love

1. Raasta kesäkurpitsat ja kuorittu inkivääri, ja hienonna pieneksi chili sekä valkosipuli. Nypi korianterin lehdet ja sekoita osa raasteeseen ja säästä loput koristeluun.

 

2. Purista ylimääräinen neste pois raasteesta ja aseta vielä puhtaalle käsipyyhepaperille ja purista sen välissä loputkin nesteet pois. Lisää raasteeseen 1 tl suolaa.

 

3. Sekoita seuraavaksi kuiva-aineiden sekaan suuressa kulhossa noin 1 dl vettä. Taikinan on tarkoitus olla paksuhko tahna.

 

4. Sekoita hyvin raaste taikinan joukkoon ja mausta vielä hiukan suolalla ja pippurilla.

 

5. Kuumenna öljy syvässä kasarissa 180°C. Tunnistat että öljy on tarpeeksi kuuma, kun asetat lusikan kärjellisen taikinaa öljyyn ja se muuttuu kullanruskeaksi 40 sekunnissa.

 

6. Pyöräytä kahdella lusikalla varovasti asettaen pyöreä rösti öljyn joukkoon. Paista noin 3-4 minuuttia, kerran tai kaksi kääntäen. Valmis rösti on kullanruskea ja rapea.

 

Tarjoa korianterilla koristeltuna ja dippikastikkeen kyljessä.

 

Valmistusaika: 30 min

Annosmäärä: 4