Ainekset
1 avomaan kurkku
1 rasia luumukirsikkatomaatteja
2 kesäporkkanaa
1 punasipuli
kourallinen tuoretta minttua tai tilliä
KASTIKE
2 rkl maapähkinävoita
2 rkl oliiviöljyä
1 rlk punaviinietikkaa
½ tl soijakastiketta
VALMISTUSOHJE
Maapähkinästä valmistettu kastike yllättää! Tämä lisukesalaatti kannattaa kokeilla, kun kaipaat vaihtelua perinteisiin salaatteihin. Tämä annos voisi sopia esimerkiksi inkiväärikanan kylkeen!
1. Valmista kastike: Sekoita rouhitut suolapähkinät ja öljy. Lisää etikka ja soijakastike. Voit myös halutessasi käyttää valmista maapähkinäkastiketta.
2. Huuhtele kasvikset. Pilko sipulista ohuita suikaleita, puolita tomaatit ja lohko kurkut. Tee porkkanoista kuorimaveitsellä ohuita suikaleita. Pilko myös yrtit reilun kokoiseksi silpuksi ja sekoita suurin osa kasvisten joukkoon.
3. Kun kaikki kasvikset on pilkottu, sekoita maapähkinäkastike niiden joukkoon ja koristele yrteillä.
Valmistusaika: 25 min
Annosmäärä: 2-4