Kermaiset sorsan rintafileet ja kukkakaalipyree

3198

750 ml

Châteauneuf-du-Pape Le Moulin Teyroud 2018

Ranska >AC Châteauneuf-du-Pape

3198

750 ml

Châteauneuf-du-Pape Le Moulin Teyroud 2018

Ranska >AC Châteauneuf-du-Pape

Ainekset

Kermaiset sorsan rintafileet sorsan rintafileet, 2 kpl 1 rkl voita mustapippuria rouhittuna suolaa 2 rkl creme fraichea hieman ruokakermaa Kukkakaalipyree 500 g kukkakaalia 3 ruokalusikallista creme fraichea 40 g voita hieman merisuolaa myllystä 0,5 dl ruohosipulia silputtuna

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Ota rintafileisiin pinta ruskistaen pannulla voissa noin kaksi minuuttia puoleltaan. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.

Voitele vuoka ja laita fileet uuniin kypsymään 200 asteeseen noin puoleksi tunniksi, kääntele välillä.
Lisää loppupuolella sekaan creme fraiche ja hieman ruokakermaa.

Tarkista maku ja suurusta kastike tarvittaessa.

Huuhtele ja leikkaa kukkakaali pieniksi paloiksi. Keitä palat vähässä vedessä kypsiksi noin 8 minuuttia. Valuta keitinvesi pois. Lisää kattilaan creme fraiche ja voi. Soseuta sauvasekoittimella ja mausta suolalla. Lisää lopuksi sekaan ruohosipulisilppu.

Leikkaa rintalihat ohuiksi viipaleiksi ja asettele lautaselle. Lisää viereen kukkakaalipyree, reunalle freesatut kantarellit ja mustatorvisienet sekä ryöpätyt pavut. Kermainen kastike täydentää ateriakokonaisuutta, johon lopullisen kruunun asettavat maistuvat viinivalinnat.

 

Alkuperäinen resepti ja kuva:
Heikki Remes, Eeva Remes
www.viinimies.com