Kermainen sienipuuro

1999

750 ml

Château de Pierreux Brouilly

Ranska > AC Brouilly

-%

1999

750 ml

Château de Pierreux Brouilly

Ranska > AC Brouilly

-%

Ainekset

8 dl kasvis- tai sienilientä
2 dl kuivattuja sieniä
2 sipulia + valkosipulinkynttä
230 g viipaleherkkusieniä
1/2 dl rypsiöljyä + voita paistamiseen
ripaus suolaa ja mustapippuria
2 dl esikypsytettyjä kokonaisia ohrasuurimoita
2 dl kuohukermaa
ripaus parmesaaniraastetta

VALMISTUSOHJE

Spread the love

1.  Kiehauta kasvislientä ja lisää kuivatut sienet kattilaan. Anna sienten turvota noin 10 minuuttia.

 

2. Kuori ja hienonna sillä aikaa sipulit. Siivilöi ja huuhdo viipaleherkkusienet ja leikkaa karkeasti pienemmäksi. Kuullota sipuleita ison kattilan pohjalla, kunnes sipulien rakenne pehmenee. Lisää joukkoon viipaleherkkusienet ja liottamasi kuivasienet nesteineen. Mausta ja tarkista sienipohjan maku.

 

3. Lisää kiehuvaan sieniliemeen ohrasuurimot ja kypsennä noin 30 minuuttia, kunnes ohrasuurimot ovat melkein kypsiä. Lisää sitten kerma ja anna kiehua vielä noin 10 minuuttia. Puuro on valmista, kun enin neste on imeytynyt ja se on sakeaa ja puuroutunutta.

 

Ripottele kermaisen sienipuuron pinnalle parmesaaniraastetta juuri ennen tarjoilua ja nauti esimerkiksi paahtoleivän ja tuoreen persiljan kanssa.

 

Valmistusaika: 60 min
Annosmäärä: 4