Kermainen pekonipasta

Resepti on tulostettu Rosasta https://www.rosaviinijaruoka.fi/resepti/kermainen-pekonipasta/

Pekonipasta

Tulosta resepti

400 g spagettia
1 sipuli
½ purjo
1,5 rkl öljyä
170 g pekonia
mustapippuria
2 dl kermaa
4 keltuaista
2,5 dl juustoraastetta esim. parmesaania

Italialaiselle pastassa tärkeintä on itse pasta. Valitse hyvälaatuinen, 100% durumjauhoista valmistettu pasta. Pekonipastaan sopii parhaiten spagetti. Valitse hyvää pekonia, koska se vaikuttaa makuun. Italialaiset eivät käytä liikaa kastiketta, vaan itse pasta on pääosassa. Sama koskee pekonipastaa. Tuhti kermainen pekonipasta maistuu arkena nopeana ruokana.

Keitä spagetti, joka on mielellään durumjauhoista tehty.
Valmista kastike pastan kypsyessä.
Hienonna sipuli ja purjo. Kuullota niitä kasarissa, kunnes ne pehmenevät. Siirrä sivuun. Suikaloi pekoni ja paista ruskeaksi.
Lisää pannulle paistettu sipuli ja purjo, mausta pippurilla. Lisää halutessasi suolaa.
Lisää kerma ja kiehauta. Vatkaa keltuaisista rakenne rikki ja kaada kastikkeen joukkoon. Sekoita ja tarjoile pastan ja juustoraasteen kanssa.

Valmistusaika: 20 min.
Neljä annosta.