Ainekset
1 myskikurpitsa
2 valkosipulinkynttä
loraus oliiviöljyä
1-2 tl chilirouhetta
ripaus suolaa ja pippuria
2 dl ruokakermaa
300 g pastaa
nippu tuoretta salviaa
VALMISTUSOHJE
Syksyn tullen herkutellaan kurpitsalla!
1. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Halkaise kurpitsa, poista siemenet ja rihmat. Leikkaa kuoret pois ja kuutioi kurpitsa.
2. Levitä kurpitsakuutiot leivinpaperilla vuoratulle pellille. Lisää pellille myös valkosipulinkynnet. Ripottele päälle reilusti oliiviöljyä. Mausta suolalla, pippurilla ja chilirouheella
3. Paahda kurpitsalohkoja uunissa noin 30 min. Tämän jälkeen soseuta ne sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa. Lisää joukkoon ruokakerma.
5. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaisesti. Kaada keitinvesi pois ja lisää pastan joukkoon kurpitsakastike.
6. Viimeistele annos salvialla. Käytä tuoretta salviaa sellaisenaan tai paista lehdet paistinpannulla rapeaksi reilussa öljyssä.
Annosmäärä: 4
Valmistusaika: noin 1 h