Kaura-Jambalaya

1098

1 L

Espiritu de Chile Cabernet Carmenere Shiraz kartonkitölkki

Chile

-%

1098

1 L

Espiritu de Chile Cabernet Carmenere Shiraz kartonkitölkki

Chile

-%

Ainekset

1 pieni munakoiso
suolaa
2 valkosipulinkynttä

2 keltasipulia
240 g chorizomakkaraa

250 g kanan fileesuikaleita
1 tuore chili
1 punainen paprika
1 porkkana
3 dl kasvislientä
400 g tomaattimurskaa
4 dl riisiä
2 dl kaurahiutaleita
2 dl pakasteherneitä
suolaa

mustapippuria
tuoretta kevät- tai ruohosipulia

VALMISTUSOHJE

Spread the love

1. Viipaloi munakoiso ohuiksi siivuiksi, ja itketä ripottelemalla siivujen päälle suolaa. Anna vaikuttaa muutama minuutti ja pyyhi talouspaperilla, jotta irronnut neste ei päädy ruokaan.

 

2. Kuori ja hienonna sipulit ja chorizomakkarat. Paista hetki kuivalla pannulla, jotta makkaroiden rasva sulaa. Lisää kanat pannulle ja ruskista.

 

3. Halkaise tuore chili, poista siemenet ja hienonna. Pilko paprika ja kuorittu porkkana pieniksi kuutioiksi.

 

4. Lisää kaikki kasvikset kuumalle pannulle sipulien ja makkaroiden kanssa, kun makkaroista on selkeästi irronnut pannulle rasvaa. Makkarasta riippuen rasvaa voi irrota vähemmän, joten lisää tarvittaessa pannulle myös öljyä. Jatka kasvisten ja makkaroiden kuullottamista vielä muutama minuutti. Lisää pannulle kasvisliemi ja tomaattimurska, kun kasvikset ovat pehmenneet. Kiehauta.

 

5. Mittaa pannulle riisi ja kaurahiutaleet koko ajan sekoittaen. Anna kaura-jambalayan hautua hiljalleen noin 20 minuuttia, kunnes riisi ja kaura on kypsää. Lisää viimeisten minuuttien aikana vielä pakasteherneet, jotta ne ehtivät kypsyä ennen tarjoilua. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

 

Koristele kaura-jambalaya hienonnetulla tuoreella kevät- tai ruohosipulilla ja tarjoa kuumana.

 

Valmistusaika: 40 min
Annosmäärä: 4
Erikoistyövälineet: iso wokkipannu