Karjalanpiirakat

748

375 ml

Epicuro Primitivo di Manduria

Italia >DOP Primitivo di Manduria

-%

748

375 ml

Epicuro Primitivo di Manduria

Italia >DOP Primitivo di Manduria

-%

Ainekset

Puuro:
2 dl vettä
2 dl puuroriisiä
1 l maitoa
1 tl suolaa
2 rkl voita

Taikina:
2 dl vettä
1 tl suolaa
3 dl ruisjauhoja
2 dl vehnäjauhoja
1 rkl öljyä

Voiteluun:
2 dl maitoa
70 g voita

VALMISTUSOHJE

Spread the love

1. Keitä puuro mieluusti jo edellisenä päivänä.

 

2. Käytä paksupohjaista kattilaa. Lisää kiehuvaan veteen riisit. Keitä riisejä kunnes vesi on imeytynyt niihin. Lisää maito pienissä erissä. Sekoita koko ajan, ettei puuro pala pohjaan. Kun kaikki maito on lisätty ja puuro kiehuu, alenna lämpöä. Hauduta puuro kypsäksi kannen alla, sekoita välillä. Lisää suola. Jäähdytä.

 

3. Valmista taikina sekoittamalla veteen muut ainekset. Alusta viimeiseksi joukkoon sulatettu voi. Taikinan tulee olla kiinteää. Leivo taikinasta tanko. Jaa se noin 40 osaan. Pyöritä palat palloiksi ja taputtele paksuiksi kiekoiksi. Lado päällekkäin ja peitä kelmulla kuivumisen estämiseksi.

 

4. Kauli kiekot piirakkapulikalla ohuiksi, pyöreiksi kuoriksi. Kokoa kuoret pinoon, ripottele väliin jauhoja ja peitä kelmulla. Levitä osa kuorista pöydälle. Poista liika jauho pullasudilla. Annostele puuroa 1 1/2 – 2 rkl / kuori. Levitä veitsellä yläreunasta alareunaan ja sivusuunnassa melkein reunoihin saakka. Taivuta kuoren reunat puuron päälle. Ummista etusormilla rypyttäen. Nostele suoraan pellille vieri viereen.

 

5. Paista 275 – 300 asteessa kypsiksi, n.10 – 12 min. Voitele valmiit piirakat voi-maitoseoksella. Peitä leivinliinalla.

Tarjoa munavoin kanssa.

 

Valmistusaika: Noin 3 h
Annosmäärä: n. 40 karjalanpiirakkaa