Karitsapyörykät fetakastikkeella

1599

750 ml

Nugan Estate Durif

Australia > Riverina

-%

1599

750 ml

Nugan Estate Durif

Australia > Riverina

-%

Ainekset

KARITSAPYÖRYKÄT

300 g karitsanjauhelihaa

1 dl korppujauhoja

1 kananmuna

ripaus suolaa ja pippuria

1 tl kuivattua rosmariinia

1 tl kuivattua timjamia

1 sipuli

1 sitruunan mehut sekä kuori

 

FETAKASTIKE

200 g fetaa

loraus oliiviöljyä

sitruunaviipaleita

1 sitruunan kuori ja mehu

1-2 rkl ranskankermaa

1-2 valkosipulinkynttä

ripaus kuivattua rosmariinia

ripaus kuivattua timjamia

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Raikkaat karitsapyörykät nostetaan sitruunaisen fetakastikkeen päälle. Täydellinen ruoka vaikkapa keväiseen pääsiäispöytään!

 

1. Nosta uunivuokaan fetajuusto ja lisää sen päälle valkosipulia, timjamia, rosmariinia sekä sitruunan viipaleet. Lorauta oliiviöljyä juuston päälle ja paista uunissa 200 asteessa noin 20 min.

 

2. Valmistele tällä välin lihapullamassa. Yhdistä kulhossa karitsan jauheliha, korppujauhot, kananmuna sekä hienonnettu sipuli. Sekoita hyvin ja lisää mausteeksi suolaa, pippuria, timjamia, rosmariinia sekä sitruunan kuorta ja mehua.

 

3. Pyörittele massasta pyöreitä lihapullia ja nosta leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Kypsennä 200 asteessa noin 20 min.

 

4. Kun feta on nostettu pois uunista, on aika tehdä siitä kastike. Nosta sitruunan siivut pois fetan päältä ja kaada paistos kulhoon. Lisää joukkoon oliiviöljyä, sitruunan kuorta sekä mehua. Lisää reilu lusikallinen ranskankermaa ja soseuta. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa.

 

5. Levitä tarjoilulautaselle fetakastike ja nosta sen päälle karitsapyörykät. Valmista lisukkeeksi vaikkapa tankoparsaa tai muita sesongin kasviksia!

 

Viinisuositus: Nugan Estate Durif

 

Annosmäärä: 2

Valmistusaika: 1 h

Spread the love