Karitsanpotkaa ja juuresmuusia

Resepti on tulostettu Rosasta https://www.rosaviinijaruoka.fi/resepti/karitsanpotkaa-ja-juuresmuusia/

Tulosta resepti

4 karitsanpotkaa
2 sipulia
½ kokonainen valkosipuli
1 laakerinlehti
5 osaa tuoretta timjamia
½ tl jeeraa
10 mustapippuria
5 maustepippuria
2 porkkanaa
5 dl valkoviiniä
n. 5 dl liha tai kanalientä
tilkka oliiviöljyä
suolaa

Ruutmuusi
n.700g porkkanaa
n. 1kg puikulaperunaa
150g voita
2,5dl maitoa
suolaa

 

Suolaa potkat 2-3 h. Ennen valmistuksen aloittamista ja jätä ne temperoitumaan, huoneenlämpöön.
Kuori ja pilko sipuli. Kuullota padassa puolikkaan valkosipulin ja kuivien mausteiden kanssa.
Ruskista potkat kevyesti pannulla tai padassa.
Laita potkat pataan ja lisää ensin valkoviini ja sen jälkeen liemi.
Hauduta potkia joko uunissa 150°c:ssa noin 3,5 tuntia tai hellalla miedolla lämmöllä noin 2,5-3 tuntia.
Kun luu irtoaa helposti lihasta, ovat potkat valmiit.

Ruutmuusi
Keitä juurekset ja murskaa ne voin kanssa.
Lisää maito ja suola ja sekoita. Muusin ei tarvitse olla tasaista vaan siinä voi olla rakennetta.
Siivilöi keitin liemi ja tee siitä kastike lisäämällä hieman sinappia ja giniä.
Keitä kasaan ja suurusta tarvittaessa.

Neljä annosta.

Resepti:  Samuil Angelov