Karitsan kylkeä ja minttu-chilirelissi

Resepti on tulostettu Rosasta https://www.rosaviinijaruoka.fi/resepti/karitsan-kylkea-ja-minttu-chilirelissi/

Tulosta resepti

MINTTU-CHILIRELISSI:

1 punainen chiliä

0,5 kurkkua

1 punasipuli

0,5 dl vettä

4 rkl väkiviinaetikkaa

1 dl sokeria

0,5 tl suolaa

1 rkl maissitärkkelysjauhoja

2 rkl vettä
kourallinen tuoretta minttua

600 g karitsan kylkeä

timjamia, mauste

rosmariinia, mauste

öljyä ja voita paistamiseen

suolaa ja pippuria

 

Valmistusohje
Esilämmitä uuni 185 C asteeseen.

Valmista relissi:
Halkaise chili keskeltä kahtia ja poista siemenet.
Leikkaa kurkku pitkittäin halki ja poista siemenet lusikalla, kuutioi kurkku.
Kuori ja hienonna sipuli.
Mittaa kattilaan vesi, etikka, sokeri, suola ja kasvikset.
Keitä miedolla lämmöllä 10 minuuttia.
Sekoita maissitärkkelys vesitilkkaan ja lisää kiehuvaan liemeen samalla sekoittaen.
Anna kiehua noin 3 minuuttia ja nypi lopuksi joukkoon mintunlehtiä.
Kaada relissi kuumana lasipurkkiin ja anna jäähtyä.

Valmista karitsankylki:
Hiero karitsankylkiin timjamia ja rosmariinia.
Lämmitä öljy kuumaksi pannulla ja lisää nokare voita.
Paista karitsankylkiin kaunis pinta jokaiselta sivulta ja mausta suolalla ja pippurilla.
Laita kyljet uunivuokaan ja pistä paksuimpaan kohtaan sisälämpömittari.
Paista, kunnes kylkien sisälämpötila on 52 c astetta.

Tarjoa täydellisen kypsät karitsankyljet makean-tulisen minttu-chilirelissin kanssa!

Valmistusaika: 45 min
Annosmäärä: 4