Kanttarelli-savukylkirisotto

1248

750 ml

Piqueras Old Vines Garnacha

Espanja >DO ALMANSA

-%

1248

750 ml

Piqueras Old Vines Garnacha

Espanja >DO ALMANSA

-%

Ainekset

1 l kanalientä
500 g herkkutatteja
300 g porsaan savukylkeä
3 salottisipulia
3 valkosipulinkynttä
3 dl risottoriisiä
3 dl valkoviiniä
3 timjaminoksaa
200 g parmesaaniraastetta
50 g voita
2 tl suolaa
mustapippuria

VALMISTUSOHJE

Spread the love

1. Laita kanaliemi valmiiksi kuumenemaan kattilaan, jotta se on käyttövalmista kun tarvitset sitä myöhemmin.

 

2. Puhdista ja paloittele herkkutatit. Pilko porsaan savukylki pieniksi kuutioiksi. Hienonna sipulit ja valkosipulit. Kuumenna paistinpannulla öljy ja kuullota sieniä, lihaa ja sipuleita noin 5 minuuttia keskikovalla lämmöllä. Kun sipuli on kevyesti paahtunutta, lisää pannulle risottoriisi ja jatka hetki kuullottamista. Kun riisit ovat läpikuultavia, kaada joukkoon valkoviini ja anna sen imeytyä riisiin. Lisää pannulle riivitty timjami.

 

3. Lisää kanalientä risoton joukkoon vähitellen ja kokoajan risottoa sekoittaen, kunnes riisi on melkein kypsää. Risoton koostumus on oikea, kun se on löysähkö ja muotoaan pitämätön. Lisää risottoon voi ja parmesaaniraaste, jotta saat paistokselle kermaisen koostumuksen. Sekoita tasaiseksi ja mausta suolalla ja pippurilla.

 

Tarjoile välittömästi.

 

 

Valmistusaika: 35 min
Annosmäärä: 4