Kantarelli-punaviinirisotto

998

750 ml

Nero Grande Negroamaro Cabernet Sauvignon

Italia >Apulia> IGP Puglia

-%

998

750 ml

Nero Grande Negroamaro Cabernet Sauvignon

Italia >Apulia> IGP Puglia

-%

Ainekset

4 dl risottoriisiä

8 dl vettä

2 kasvisliemikuutiota

2 prk säilykekantarelleja

2 sipulia

1 1/2 dl punaviiniä

parmesaaniraastetta

tuore timjami

suolaa ja pippuria

voita paistamiseen

 

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Rosan tyylillä valmistettuun kantarellirisottoon sujahtaa punaviiniä! Kaupunkilaisen sienirisotossa käytetään säilykesieniä, mutta voit toki käyttää tuoreitakin! 

 

1. Paista paistinpannulla voissa sieniä ja kuullota sipuli. Toiselle liedelle laita vesi kiehumaan ja lisää veteen kasvisliemikuutiot.

 

2. Lisää risottoriisit pannulle sienien ja sipulin kaveriksi. Paista 1-2 minuuttia hieman sekoitellen ja sen jälkeen aloita lisäämään kiehuvaa kasvislientä 1 kauhallinen kerrallaan. Sekoittele ja odottele, että neste imeytyy, ennen kun lisäät seuraavan kauhallisen. Risoton kypsymiseen menee kaiken kaikkiaan noin 20 minuuttia.

 

3. Lisää punaviiniä risoton sekaan, mausta suolalla, pippurilla ja tuoreella timjamilla.

 

4. Kun risotto alkaa olla valmista, maista vielä ja varmista kypsyys. Lisää parmesaaniraastetta. Koristele valmis annos tuoreella timjamilla!

 

Valmistusaika: 30 min

Annosmäärä: 4

Noin 2,5€ per annos