Kananpojan rintafilee ja basilikavoi

1168

750 ml

Piqueras El Abuelo Extra Dry

Espanja

-%

1168

750 ml

Piqueras El Abuelo Extra Dry

Espanja

-%

Ainekset

4 kpl broilerin rintafileetä
1 dl kermaa
1 kanaliemikuutio
3 rkl chipotletahnaa
4 tl limemehua
suolaa ja pippuria

 

Basilikavoi
300 g pehmeää voita
1 ruukku tuoretta basilikaa

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Maukasta basilikavoita voit valmistaa kerralla suuremman määrän. Basilikavoi sopii erinomaisesti kananpojan kanssa, kokeile myös vaikkapa lehtipihville tai risottoon.

 

1. Esilämmitä uuni 200C asteiseksi ja ota uunivuoka valmiiksi esille.

 

2. Valmista basilikavoi: Ota voi sulamaan huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen valmistusta. Vatkaa keskenään pehmentynyt voi ja hienoksi hakattu basilika. Siirrä basilikavoi pursotinpussiin ja pursota pitkäksi tangoksi leivinpaperiin. Rullaa kääröksi ja siirrä pakastimeen kovettumaan. Basilikavoi säilyy pakkasessa noin kuukauden, joten voit huoletta tehdä kerralla vähän isommankin erän.

 

3. Paista broilerin rintafileisiin molemmille puolille kaunis kullanruskea väri kuumalla pannulla voissa. Siirrä rintafileet pieneen uunivuokaan.

 

4. Sekoita pienessä kulhossa kerma, kanaliemikuutio, chipotletahna sekä limemehu. Kaada seos uunivuokaan broilerin päälle ja kypsennä uunissa noin 25 minuuttia kunnes broileri on kypsää. Jos kerma saa uunissa liikaa väriä, laske uunin lämpöä.

 

Leikkaa lopuksi fileiden päälle siivu basilikavoita, ja tarjoile keitetyn riisin kanssa.

 

Valmistusaika: 35 min
Annosmäärä: 4
Noin 3€ per annos