Kanan rintafile grillattuna ja panzanellaa

1449

750 ml

Corte Giara Pinot Grigio delle Venezie

Italia > DOC Delle Venezie

-%

1449

750 ml

Corte Giara Pinot Grigio delle Venezie

Italia > DOC Delle Venezie

-%

Ainekset

4 kanan tai broilerin rintafilettä
2 dl maustamatonta jogurttia (Bulgarian jogurtti)
1 tl paprikajauhetta
rouhittua mustapippuria
½ tl chiliä
3  valkosipulin kynttä
2 rkl punaviinietikkaa
2 tl suolaa
2 tl oliiviöljyä (paistamiseen)

Panzanella
½ kuivahtanutta ranskanleipää
1 pieni sipuli
6 kypsää tomaattia
½ tl suolaa mustapippuria myllystä
n. 20 kpl mustia oliiveja
n. 20 kpl varrellisia kapriksia
250 g mozzarellaa
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl balsamico-etikkaa
lehtipersiljaa
basilikaa

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Panzanella eli toscanalainen tomaatti-leipäsalaatti!

Kanan rintafile grillattuna kuuluu kesäkeittiön parhaimistoon. Marinoituna kanan rintafile ei ole lainkaan kuiva, vaan mehukas grillauksen jälkeen. Toscanalainen kesäinen panzanella-salaatti kruunaa tämän kesäisen annoksen.

Sekoita mausteet jogurttiin ja lisää kanat marinoitumaan 2-4 h.

Ota kanan rintafileet marinadista ja ravistele marinadia pois pinnasta, kuitenkin siihen hieman sitä jättäen.
Grillaa rintafileet grillipannulla tai paista ne kuumalla pannulla. Kun kanat on paistettu kauniin ruskeaksi laita ne hetkeksi vetäytymään uuniin n. 100 asteeseen n.5 min jotta kypsyvät loppuun.

Paista isoiksi kuutioiksi leikattu leipä ja sipuli pannulla, lisää suola ja pippuri sekä pilkotut tomaatit, oliivit ja kapris. Lisää joukkoon yrtit ja revi mozzarella salaatin joukkoon.
Salaatti on valmis siirrettäväksi tarjoiluastiaan kun se on lämmennyt.
Mausta salaatti oliiviöljyllä ja balsamicolla.

Neljä annosta.

Resepti: Samuil Angelov