Kanakulho

1099

750 ml

Espíritu de Chile Reserva Riesling

Chile

-%

1099

750 ml

Espíritu de Chile Reserva Riesling

Chile

-%

Ainekset

3 kananmunaa

 

TUORE TOMAATTISALSA
2 tuoretta tomaattia
1/2 mieto chili
1 kevätsipuli ja valkosipulinkynsi
1/2 sitruunan mehu
ripaus sokeria, suolaa ja mustapippuria

 

RAIKAS RIISI
2,5 dl pikariisiä
5 dl kanalientä
1 tl misotahnaa
1/2 sitruunan kuori ja mehu
ripaus sokeria ja suolaa

 

SEESAMIKANA

1 cm pala inkivääriä
300 g broilerinsuikaleita
1 rkl seesamiöljyä paistamiseen
1 tl soijakastiketta
2 rkl seesaminsiemeniä

 

tuoretta ruohosipulia ja seesaminsiemeniä tarjoiluun

VALMISTUSOHJE

Spread the love

1. Keitä munat haluamaasi kovuuteen.

 

2. Kuori ja hienonna valkosipuli, pilko chili. Poista salsaa varten tomaateista kovat kannat ja hienonna hedelmäliha pienen pieniksi kuutioiksi. Mausta tomaattisalsa chilillä, kevätsipulilla, valkosipulilla, sitruunamehulla ja kuivamausteilla. Sekoita ja jätä tekeytymään siksi aikaa, että riisi ja kana ovat valmiita.

 

3. Keitä riisi pakkauksen ohjeiden mukaan kanaliemessä. Hienonna norilevy pieniksi kuutioksi ja lisää kanaliemen joukkoon kun neste alkaa kiehua. Voit merilevän sijaan käyttää myös misotahnaa, joka antaa riisille yhtälailla jännittävän aasialaisen maun kypsymisen aikana.

 

4. Valuta kypsä riisi, raasta joukkoon puolikkaan sitruunan kuori ja purista mehu. Mausta sokerilla ja suolalla. Sekoita kevyesti ja jätä hetkeksi maustumaan.

 

5. Raasta kuorittu inkivääri ja kuullota pienessä määrässä seesamiöljyä. Lisää pannulle broilerisuikaleet ja paista kana kypsäksi. Mausta soijakastikkeella ja seesaminsiemenillä.

 

6. Kokoa annokset laittamalla kulhojen pohjalle riisiä, nostelemalla päälle tomaattisalsaa ja peittelemällä koko komeus sitten seesamibroilerilla. Lopuksi aseta annosten päälle kananmunan lohkoja, hienonna pinnalle ruohosipulia ja ripottele hieman seesaminsiemeniä.

 

Nauti sellaisenaan tai ansaitun viinilasillisen äärellä!

 

Valmistusaika: 35 min
Annosmäärä: 4

Noin 3,50€ per annos