Kanaa kuubalaiseen tapaan

849

750 ml

Espíritu de Chile Chardonnay Gewürztraminer

Chile > Valle Central

-%

849

750 ml

Espíritu de Chile Chardonnay Gewürztraminer

Chile > Valle Central

-%

Ainekset

600 g broilerin paistileikkeitä

 

Marinadi

½ dl limemehua

½ dl appelsiinimehua

½ dl greippimehua

½ dl valkoviinietikkaa

4 valkosipulinkynttä

½ sipuli

1 laakerinlehti

1 tl suolaa

1/2 ruukkua tuoretta korianteria

 

Kastike

½ dl rypsiöljyä

1 sipuli

1 paprika

1 tölkki paseerattuja tomaatteja

2,5 dl kuivaa valkoviiniä

1 tl jauhettua kuminaa

½ tl kuivattua oreganoa

½ kiloa perunoita

150 g kivettömiä vihreitä oliiveja

suolaa ja pippuria

 

tuoretta basilikaa

VALMISTUSOHJE

Spread the love

1. Kuori ja hienonna marinadia varten sipulit, hienonna myös korianteri. Sekoita kaikki marinadin ainekset keskenään ja laita liha marinoitumaan jääkaappiin vähintään tunniksi.

 

2. Poista marinadi lihan pinnalta puhtaalla paperilla. Säästä marinadi myöhempää käyttöä varten.

 

3. Kuumenna öljy paistipannussa ja ruskista broilerit useassa erässä ja siirrä syrjään.

 

4. Kuori ja hienonna kastikkeen sipuli, kuutioi paprika, ja kuullota pehmeiksi. Laske lämpöä ja lisää paseeratut tomaatit ja valkoviini. Kypsennä noin 5 minuuttia kunnes kastike suurustuu.

 

5. Kuori perunat ja pilko kuutioiksi. Lisää broileri, loput marinadista, kumina, oregano ja perunakuutiot kastikkeen joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää 1/2 desilitraa vettä, ja kuumenna kiehuvaksi.

 

6. Laske lämpöä ja hauduta kannen alla noin 20 minuuttia kunnes broileri ja perunat ovat kypsiä. Viipaloi oliivit mukaan, sekoita ja tarkista maku.

 

Koristele annos tuoreella basilikalla. Tarjoa lisäksi esimerkiksi keitettyä riisiä.

 

Valmistusaika: 1 h (+ marinointi)
Annosmäärä: 6