Kalastajan eväsleipä

849

750 ml

Espiritu de Chile Sauvignon Blanc

Chile > Valle Central

-%

849

750 ml

Espiritu de Chile Sauvignon Blanc

Chile > Valle Central

-%

Ainekset

AVOKADOLEVITE:

 

1 dl tuorejuustoa

 

1 rkl limemehua

 

2 kypsää avokadoa

 

ripaus suolaa ja pippuria

 

8 isoa palaa moniviljaleipää

 

100 g pinaattia

 

2 isoa tomaattia

 

Suolakurkku viipaleita

 

200 g kylmäsavulohta

 

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Erinomainen täytetty leipä, jossa avokaadolevitettä ja kylmäsavulohta. Jos et itse savusta voit ostaa kalan savustettuna. Ohjeessamme on moniviljaleipää mutta voit aivan hyvin käyttää muutakin laatuja. Loisto eväs retkelle, lounaaksi tai iltapalaksi saunan jälkeen.

Valmista avokadolevite:
Mittaa pieneen sekoituskulhoon tuorejuusto ja limemehu. Notkista tuorejuusto haarukkaa tai sähkövatkaimen taikinakoukkuja hyödyntäen. Lusikoi joukkoon avokadon sisus, murskaa se haarukalla tuorejuustomassan joukkoon ja mausta seos suolalla ja pippurilla. Sekoita, kunnes avokadolevite on tasaista. Tarkista levitteen maku ja laita se hetkeksi maustumaan jääkaappiin.

Kokoa eväsleivät levittämällä niille avokadolevitettä, suolakurkkua, pinaattia sekä tomaattiviipaleita ja murentamalla niille savulohta. Voit myös heittäytyä vähän luovaksi ja täyttää leipiin esimerkiksi eilisen päivän salaattia tai jalapenoja. Painele pohjien ja täytteen suojaksi vielä kansi, jotta leivät on helppo pakata mukaan.

Nauti mehevät eväsleivät joko sellaisenaan tai muiden helppojen eväsherkkujen kanssa. Leivät on helppo napata mukaan esimerkiksi kalaretkellä, päivävaellukselle tai piknikillä lasten kanssa.

Valmistusaika: 15 min
Annosmäärä: 4