Kahden kalan hampurilainen

1298

750 ml

Château Bonnet Blanc

Ranska > AC Entre Deux Mers

-%

1298

750 ml

Château Bonnet Blanc

Ranska > AC Entre Deux Mers

-%

Ainekset

MAJONEESI:

2 dl majoneesia

1 rkl kurkkusalaattia

1/2 tl sokeria

ripaus suolaa

1/2 tl valkoviinietikkaa

 

KALAPIHVIT:

400 g lohifilee

400 g kuhafilee

1/2 dl korppujauhoja

1 kananmuna

1 sitruunanmehu

ripaus suolaa ja pippuria

+ korppujauhoja panerointiin

 

4 hampurilaissämpylää

vihersalaattia

tomaattia

punasipulia

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Tämä ruokaisa, suussa sulava kahden kalan hampurilainen sisältää herkullista lohta ja kuhaa. Väliin tulee maukasta kurkkumajoneesia sekä raikasta salaattia. Lisää halutessasi omaa lempijuustoasi ja vaikka ohuita avokadoviipaleita. Sämpylän voit tehdä itse tai ostaa valmiina.

 

1. Sekoita kaikki majoneesin ainekset keskenään. Tarkista seoksen maku ja lisää halutessasi vielä etikkaa, suolaa tai sokeria. Siirrä majoneesi jääkaappiin maustumaan.

 

2. Tarkista molemmat fileet ruodoista ja poista nahat. Leikkaa pieneksi ja laita monitoimikoneen kulhoon. Lisää korppujauhot, kananmuna sekä sitruunanmehu. Aja massa tasaiseksi ja mausta suolalla ja pippurilla. Jaa massasta 8 samankokoista palaa ja muotoile käsin pihveiksi. Pyörittele pihvejä korppujauhoissa, jotta saat niihin rapean paistopinnan.

 

3. Paista pihvejä kuumalla pannulla molemmin puolin noin 5-7 minuuttia, kunnes pihvit ovat kypsiä ja saaneet kauniin paistovärin. Lämmitä samalla hampurilaissämpylät uunissa.

 

4. Kokoa hampurilaiset suoraan ruokalautasille laittamalla hampurilaisen pohjalle majoneesia, pihvi ja salaattia. Toista uudelleen, jotta hampurilainen saa näyttävää korkeutta.

 

Lisää halutessasi punasipulisuikaleita sekä tomaatti- ja kurkkuviipaleita. Sulje hampurilaiset kansilla ja nauti lämpiminä esimerkiksi lohkoperunoiden tai ranskalaisten kanssa.

 

Valmistusaika: 30 min
Annosmäärä: 4