Polentaa syödään mm. Pohjois-Italiassa aterian lisukkeena samaan tapaan kuin perunaa, risottoa tai perunamuusia. Polenta on toisinaan myös aterian pääosassa, jolloin sen sekaan voidaan sekoittaa muita ruoka-aineita, kuten nyt juustoa.

Esilämmitä uuni 200C asteeseen, laita leivinpaperi uunipellille valmiiksi.

1. Leikkaa herkkusienet puoliksi, mutta jätä pienimmät sienet kokonaisiksi. Laita sienet uunipellille, ripottele öljyä päälle, ja mausta suolalla ja mustapippurilla.

2. Paahda sieniä uunissa ensin noin 10 minuuttia, sekoita ja jatka kypsentämistä vielä 10 minuuttia. Kun sienet ovat valmiita, siirrä ne hetkeksi odottamaan.

3. Keitä polenta pakkauksen ohjeiden mukaisesti. Kun polenta on valmista, lisää joukkoon juusto ja sekoita kunnolla. Tarkista maku ja lisää suolaa tai pippuria.

Tarjoile juustoinen polenta paahdettujen sienten, tuoreen persiljan ja fetan tai raejuuston kanssa.