Juuresmureke

1099

750 ml

Vinistella La Passione Organico Pinot Grigio

Italia >IGT Terre Siciliane

-%

1099

750 ml

Vinistella La Passione Organico Pinot Grigio

Italia >IGT Terre Siciliane

-%

Ainekset

Mureketaikina
200g tatteja tai muita metsäsieniä
1 ½ dl auringonkukansiemeniä
1 dl kaurahiutaleita
1 purkki kypsiä kikherneitä
1 purkki valkopapuja
1 porkkana ja punajuuri
1 sipuli
suolaa ja pippuria

 

Savutomaattivoi
1 kypsä tomaatti
1 valkosipulinkynsi
80g huoneenlämpöistä kasvismargariinia
1 tl savuaromia

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Valmista vegaanista maustevoita vaikka suurempi määrä valmiiksi pakastimeen, niin sitä on aina valmiiksi saatavilla!

 

1. Esilämmitä uuni 175C asteeseen ja vuoraa leipävuoka leivinpaperilla valmiiksi.

 

2. Puhdista sienet suurimmista lehdistä ja neulasista ja leikkaa neljään osaan. Siirrä sienilohkot tehosekoittimeen siementen ja kaurahiutaleiden kanssa. Aja tasaiseksi massaksi. Valuta ja huuhdo kikherneet ja valkopavut siivilässä juoksevalla vedellä. Lisää molemmat tehosekoittimeen sieniseoksen joukkoon ja aja karkeaksi massaksi. Kaada murekemassa taikinakulhoon.

 

3. Kuori ja raasta juurekset. Kuori ja hienonna sipuli pieneksi kuutioksi. Sekoita sipuli ja juuresraasteet lastan avulla mureketaikinan joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla, ja kaada valmis taikina vuorattuun leipävuokaan. Paista mureketta uunin keskitasolla noin 30 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin. Peitä vuoka foliolla ja jatka paistamista vielä noin 30 minuuttia lisää.

 

4. Valmistele sillä aikaa savutomaattivoi: Kuutioi tomaatti ja hienonna valkosipuli. Paahda kuivalla pannulla muutama minuutti, kunnes tomaateista on haihtunut enin neste. Kuutioi voi ja mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen. Aja voi tasaiseksi ja siirrä jääpalamuotteihin. Tasoita ja pakasta.

 

Kumoa mureke tarjoiluastiaan ja tarjoile tuoreilla yrteillä sekä maustevoin kanssa viimeisteltynä.

 

Valmistusaika: 20 + 60 min kypsennysaika
Annosmäärä: 4