Juures-juustopyörykät

1389

750 ml

Bergh Grüner Veltliner Organic

Itävalta > Niederösterreich

-%

1389

750 ml

Bergh Grüner Veltliner Organic

Itävalta > Niederösterreich

-%

Ainekset

100 g esikypsennettyjä linssejä + 1 rkl oliiviöljyä
100 g pakastepinaattia
2 porkkanaa
2 palsternakkaa
1 keltasipuli
2 rkl korppujauhoja
2 rkl kikhernejauhoja
2 kananmunaa
2 dl juustoraastetta
1 tl suolaa ja mustapippuria
2 rkl öljyä paistamiseen

VALMISTUSOHJE

Spread the love

1.  Esilämmitä uuni 190C asteeseen ja vuoraa uunipelti valmiiksi leivinpaperilla.

 

2. Siivilöi ja huuhtele esikypsennetyt linssit kylmällä vedellä. Soseuta linssit öljyn kanssa sauvasekoittimella.

 

3. Sulata pakastepinaatti mikrossa pienessä määrässä vettä. Kun pinaatti on sulaa, lisää se linssisoseen joukkoon ja sekoita. Raasta seokseen kuoritut porkkanat, palsternakat ja keltasipuli. Sekoita tasaiseksi. Lisää seokseen korppujauhot, kikhernejauhot, kananmunat ja juustoraaste. Mausta suolalla ja pippurilla. Jätä juurestaikina tekeytymään noin 10 minuutiksi jääkaappiin, jotta jauhot ehtivät imeä taikinasta itseensä ylimääräisen nesteen. Lisää taikinaan hiukan lisää jauhoja, jos massa ei vielä tunnu tarpeeksi kiinteältä.

 

4. Muotoile taikinasta käsin lihapullan kokoisia pyöryköitä ja lado ne suoraan leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Kypsennä uunin keskitasolla noin 20 minuuttia tai kunnes pihvit ovat saaneet kauniin kultaisen värin ja juusto on sulaa. Nosta pyörykät jäähtymään ja tarjoile hieman viilentyneinä esimerkiksi kermaviilikastikkeen, dippikasvisten ja nuudelisalaatin kanssa.

 

Valmistusaika: 40 min
Annosmäärä: 4
Noin 2€ per annos