Jouluseitan

1399

750 ml

Bonpas Côtes du Rhône

Ranska >AC Côtes-du-Rhône

-%

1399

750 ml

Bonpas Côtes du Rhône

Ranska >AC Côtes-du-Rhône

-%

Ainekset

300 g vehnägluteenijauhoja

1 tl suolaa

1 tl valkosipulijauhetta

1 tl sipulijauhetta

1 tl valkopippuria

1 tl muskottipähkinää

3 dl vettä

2 rkl öljyä

2 rkl sinappia

1 tl rosmariinia

1 tl timjamia

1 tl salviaa

3 rkl soijakastiketta

 

KUORRUTE

4 rkl korppujauhoja

1 tl timjamia

1 tl rosmariinia

2 tl öljyä

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Itsetehty seitan valmistuu yllättävän helposti ja kruunaa joulupöydän!

 

1. Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen.

 

2. Sekoita kulhossa keskenään kuivat aineet. Sekoita sitten nesteet keskenään sekaisin ja lisää kuivien aineiden joukkoon. Sekoita taikina kulhossa, jonka jälkeen alusta taikinaa pöydällä noin 5 minuuttia. Anna taikinan levätä noin 10 minuuttia.

 

3. Muotoile taikinasta pötkö ja kääri taikina ensin leivinpaperiin ja sitten folioon tiukasti.

 

4. Paista 180 asteessa 60 minuuttia. Kääntele 15 minuutin välein niin, että koko seitanin pinta on ollut jossain välissä uunipeltiä vasten.

 

5. Nosta seitan pois uunista ja anna jäähtyä noin 30 minuutin ajan.

 

6. Hiero pintaan sinappia ja kuorrutetta, jonka jälkeen paista vielä 15 minuuttia ilman kääreitä.

 

7. Anna jäähtyä noin 15 minuuttia ennen leikkaamista.

 

 

Annosmäärä: 8

Valmistusaika: 2,5h