Joulupavlova

Resepti on tulostettu Rosasta https://www.rosaviinijaruoka.fi/resepti/joulupavlova/

Tulosta resepti

6 valkuaista
320 g sokeria
1 tl väkiviinaetikka
1 rkl maissitärkkelystä
25 g piparkakkuja paloiteltuna
2 prk maustettua rahkaa (luumu-kaneli-maku)
4 dl vispikermaa
2 dl kirsikkahilloa
Koristeluun: Marjoja (kirsikoita, luumua, karpaloita)

Säädä uuni 100 asteeseen. Aseta ohuelti voideltu leivinpaperi uunipellille.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä samalla koko ajan vatkaten. Kun seos on kiiltävää, lisää etikka. Siivilöi joukkoon maissitärkkelys. Sekoita tasaiseksi.
Kätevimmin teet marengit pursotinpussilla. Laita vaahto pussiin ja leikkaa kärkeen ø 4 cm:n kokoinen aukko.
Pursota leivinpaperille ensin ø 25 cm kokoinen pyöreä marenkikakkupohja. Painele päälle / upota osittain piparkakkupaloja. Pursota marenkipohjan päälle reunaa kiertämään pallomaisia kekoja vieri viereen.
Pursota lisäksi samalle leivinpaperille reilunkokoisia marenkeja 18 – 20 kpl.
Paista uunin keskitasolla 1 h 30 min – 2 h. Marenkikakkupohja saa jäädä sisältä hieman pehmeäksi, kun taas yksittäisten marenkien tulee olla kuivia ja rapsakoita.
Siirrä jäähtynyt pohja kakkuvadille.

Kokoa pavlova juuri ennen tarjoilua: Asettele marengit, rahka ja kermavaahto kerroksittain keoksi.
Viimeistele hillolla. Koristele marjoilla.