Joulupavlova

1999

750 ml

Bestheim Grand Prestige Crémant d’Alsace Brut

Ranska >AOC Cremant d'Alsace

-%

1999

750 ml

Bestheim Grand Prestige Crémant d’Alsace Brut

Ranska >AOC Cremant d'Alsace

-%

Ainekset

6 valkuaista
320 g sokeria
1 tl väkiviinaetikka
1 rkl maissitärkkelystä
25 g piparkakkuja paloiteltuna
2 prk maustettua rahkaa (luumu-kaneli-maku)
4 dl vispikermaa
2 dl kirsikkahilloa
 
Koristeluun:
Marjoja (kirsikoita, luumua, karpaloita)

VALMISTUSOHJE

Spread the love

1. Esilämmitä uuni 100 asteeseen. Aseta ohuelti voideltu leivinpaperi uunipellille

 

2. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä samalla koko ajan vatkaten. Kun seos on kiiltävää, lisää etikka. Siivilöi joukkoon maissitärkkelys. Sekoita tasaiseksi.

 

Kätevimmin teet marengit pursotinpussilla.
Laita vaahto pussiin ja leikkaa kärkeen halkaisijaltaan 4 cm:n kokoinen aukko.

 

3. Pursota leivinpaperille ensin halkaisijaltaan 25 cm kokoinen pyöreä marenkikakkupohja. Painele päälle / upota osittain piparkakkupaloja.

 

4. Pursota marenkipohjan päälle reunaa kiertämään pallomaisia kekoja vieri viereen. Pursota lisäksi samalle leivinpaperille reilunkokoisia marenkeja 18 – 20 kpl.

 

5. Paista uunin keskitasolla 1 h 30 min – 2 h. Marenkikakkupohja saa jäädä sisältä hieman pehmeäksi, kun taas yksittäisten marenkien tulee olla kuivia ja rapsakoita. Siirrä jäähtynyt pohja kakkuvadille.

 

Kokoa pavlova juuri ennen tarjoilua: Asettele marengit, rahka ja kermavaahto kerroksittain keoksi.
Viimeistele hillolla. Koristele marjoilla.

Valmistusaika: 3 tuntia