Joulupatee

1298

750 ml

Bonpas Côtes du Rhône Rose

Ranska

-%

1298

750 ml

Bonpas Côtes du Rhône Rose

Ranska

-%

Ainekset

500 g naudan- tai broilerinmaksaa
400 g naudan jauhelihaa
1 pkt pekonia
200 g savukinkkua
3 valkosipulinkynttä
timjamia, salviaa
15 kpl katajanmarjoja
valkopippuria
1 tl suolaa
1 dl valkoviiniä

VALMISTUSOHJE

Spread the love

1. Pilko kinkku pieniksi kuutioiksi. Leikkaa maksa ja pekoni pienemmiksi paloiksi.

 

2. Hienonna katajanmarjat huhmareessa. Kuori ja hienonna valkosipulit, silppua yrtit.

 

3. Jauha monitoimikoneessa ensin maksa ja pekoni melko hienoksi. Lisää jauheliha, mausteet ja viini, anna koneen käydä. Pilko kinkku pieniksi kuutioiksi ja sekoita massan joukkoon.

 

4. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Kaada lihatahna pateevuokaan. Kypsennä uunissa noin 1,5 tuntia eli kunnes patee tuntuu painellessa kiinteältä ja irtoaa reilusti vuoan reunoista.

 

Anna jäähtyä jääkaapissa vuorokauden, minkä jälkeen voit nostaa tai kumota sen vuoasta.

 

Valmistusaika: 2 h (+ jäähdytys)

Annosmäärä: 8-10

 

Tarjoa pateen kanssa kotitekoista hapanjuurileipää!