Jouluiset triflet

1498

750 ml

Charles de Fère Crémant du Jura Brut

Ranska > AC Cremant du Jura

-%

1498

750 ml

Charles de Fère Crémant du Jura Brut

Ranska > AC Cremant du Jura

-%

Ainekset

KERMATÄYTE:
2 dl vispikermaa
3 rkl vaniljarahkaa
1 tl piparkakkumaustetta
1 rkl hyytelösokeria
1 rkl glögiä

200 g piparkakkuja
4 rkl luumusosetta tai -hilloa
1 rasia tuoreita vadelmia
tuoretta minttua koristeluun

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Valmista kermatäyte:
Vaahdota vispikerma kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa vaniljarahkan joukkoon piparkakkumauste, hyytelösokeri sekä glögi.

Yhdistä molemmat vaahdot keskenään varovasti nostellen ja tarkista maku.

Lisää halutessasi loraus sitruunamehua tai vaniljaa ja nosta täyte hetkeksi sivuun.

Kokoa:
Murskaa noin 2/3 pipareista karkeasti käsin. Ripottele annosmaljoihin piparimurua ja peitä muru luumusoseella.

Lisää jokaiseen maljaan muutama vadelma ja säästä loput koristeluun. Jaa vadelmien päälle noin puolet kermatäytteestä, ripottele päälle loput piparimurut ja peitä jäljellä olevalla täytteellä.
Anna lasien asettua jääkaapissa noin 3 tuntia ennen tarjoilua, jotta maut tasaantuvat.

Koristele annokset kokonaisilla pipareilla, tuoreilla vadelmilla ja mintunlehdillä. Ripottele päälle tomusokeria tuomaan makeutta tai jätä maljat pelkistetysti sellaisiksi kuin ne ovat.

Nauti jouluiset triflet sellaisinaan herkullisena jälkiruokana.

Valmistusaika: 25 min + 3 h asettumiseen
Annosmäärä: 4-5
Erikoistyövälineet: 4-5 annosmaljaa