Juhlakauden graavilohisushi

1298

750 ml

Ruppertsberger Imperial Riesling

Saksa > Pfalz

-%

1298

750 ml

Ruppertsberger Imperial Riesling

Saksa > Pfalz

-%

Ainekset

SUSHIRIISI:
1 dl sushiriisiä
1 1/2 dl vettä
2 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl sokeria
ripaus suolaa

 

TÄYTTEET:
2 levyä Nori-levää
100 g graavilohta
5 cm pala kurkkua
sopivasti kevytmajoneesia
vaaleita seesaminsiemeniä

 

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Valmista ensin sushiriisi, tämä on työläin vaihe, joka kannattaa tehdä huolella sushien onnistumisen takaamiseksi.

 

1. Mittaa keskisuureen kattilaan vesi, riisiviinietikka, sokeri sekä suola. Kiehauta seos ja siirrä jäähtymään. 

 

2. Huuhtele riisejä kylmällä vedellä, kunnes huuhteluvesi kirkastuu. Siirrä sushiriisit puhtaaseen kattilaan ja anna seistä kylmässä vedessä noin 10 minuuttia. Nosta kattila liedelle ja keitä seosta hiljalleen kannen alla noin 15 minuuttia sekoittamatta. Nosta sitten kattila pois liedeltä ja anna levätä vähintään 10 minuuttia.

 

3. Sekoita joukkoon jäähtynyt etikkaliemi ja säilytä huoneenlämmössä työstämistä varten.

 

Kokoa sushit:

 

4. Suikaloi graavilohi valmiiksi ja leikkaa kurkku ohuiksi, dippikasvisten kokoisiksi suikaleiksi. Viillä merilevät karkeasti kahtia ja ripottele sushimatolle valmiiksi runsaasti seesaminsiemeniä.

 

5. Jaa sushiriisi neljään osaan ja tasoita jäähtynyt riisi matolle merilevän levyiseksi kerrokseksi. Painele puolikas Nori kämmenin kiinni riisiin ja levitä alustan rullaussuunnan mukaan täytteeksi levylle graavilohi, kurkkusuikaleet ja majoneesi.

 

6. Rullaa mattoa hyväksi käyttäen sushirulla kiinni ja painele tiukaksi paketiksi – älä rullaa alusmattoa riisin sisälle! Nostele rullat varovasti sivuun ja toista prosessi neljä kertaa, kunnes kaikki täytteet on käytetty.

 

Nauti graavilohisushit paloiksi leikattuina soijakastikkeen, wasabitahnan ja pikkelöidyn inkiväärin kanssa.

 

Jos haluat paloihin enemmän jouluista tunnelmaa ja väriä, voit valmistaa graavilohenkin itse käyttäen tuoretta punajuurta ja joulumausteita.

 

Valmistusaika: 40 min
Annosmäärä: 4
Erikoistyövälineet: puinen sushimatto