Ainekset
400 g jauhelihaa
1 rkl rypsiöljyä
1 sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
1 ps mietoa tacomausteseosta
1 dl vettä
LISÄKSI
2 tomaattia
1/2 kurkku
1-2 avokadoa
1 ps jäävuorisalaattia
2 kevätsipulin vartta
(tuoretta chiliä)
1 prk salsaa
2 dl kermaviiliä tai ranskankermaa
2 dl cheddarjuustoraastetta
8 tacokuorta
VALMISTUSOHJE
1. Ruskista jauheliha pannulla pienessä määrässä öljyä.
2. Kuori ja hienonna sipulit ja lisää pannulle. Jatka kypsentämistä pari minuuttia. Lisää mausteseos ja vesi, ja hauduta viisi minuuttia kunnes liika vesi on haihtunut.
3. Huuhtele ja kuutioi tomaatit ja kurkku. Revi jäävuorisalaatti tarjoilukulhoon, suikaloi kevätsipulit. Poista avokadoista kivet ja kuoret, lohko hedelmäliha. Chilin potkusta pitäville voit viipaloida tuoretta chiliä.
4. Lämmitä tacokuoret pakkauksen ohjeen mukaan.
5. Nosta kaikki ainekset omissa kipoissaan pöytään ja anna ruokailijoiden täyttää taconsa oman maun mukaan kuumalla jauhelihaseoksella ja kasviksilla. Päälle lusikoidaan vielä kermaviiliä sekä salsaa ja ripotellaan juustoraastetta.
Voit halutessasi tarjota muitakin maustekastikkeita ja -majoneeseja.
Valmistusaika: 30 min
Annosmäärä: 4-6