Jauhelihakastike ja kikherneletut

948

750 ml

Boca Mar Tinto

Portugali > Vinho Regional Algarve

-%

948

750 ml

Boca Mar Tinto

Portugali > Vinho Regional Algarve

-%

Ainekset

2 dl kikhernejauhoja
2 dl vehnäjauhoja
½  tl suolaa
4 dl vettä
Paistamiseen:
rypsiöljyä
Täyte:
1 salottisipuli
2 valkosipulinkynttä
1 chilipalko
1 rkl raastettua inkivääriä
2 tl jauhettua korianteria
2 tl juustokuminaa
1 tl kurkumaa
1 tl savupaprikaa
500 g naudan paistijauhelihaa
1 rkl tomaattipyreetä
1 pieni purkki kookoskermaa
1 tl suolaa
 mustapippuria myllystä
Raita-kastike:
1-2 valkosipulinkynttä
 ¼  kurkkua
 1 tomaatti
 2 dl turkkilaista jogurttia
 ½ tl jauhettua korianteria
 ⅓ tl juustokuminaa
 ½ tl suolaa
 ½  tl sokeria
mustapippuria myllystä
Tarjoiluun:
1  ruukku korianteria

VALMISTUSOHJE

Spread the love
  1. Tee ensin lettutaikina, Mittaa jauhot, suola ja vesi kulhoon. Vatkaa tasaiseksi. Anna turvota noin puoli tuntia.
  2. Tee jauhelihatäyte. Kuori ja hienonna sipulit. Kuutioi chilipalko. Kuori ja raasta inkivääri. Kuullota niitä öljyssä pannulla muutama minuutti sekoitellen. Lisää korianteri, juustokumina, kurkuma ja paprika.
    Paista hetki sekoitellen. Lisää jauheliha ja paista se kypsäksi. Lisää tomaattipyree ja kookoskerma. Kiehauta seos ja anna porista keskilämmöllä noin viisi minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Valmista raita. Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuori kurkku halutessasi. Poista kurkusta siemenet. Kuutioi kurkku. Kuutioi tomaatti. Yhdistä ne jogurtin kanssa. Lisää mausteet. Nosta viileään siksi aikaa, kun paistat letut.
  4. Kaada pannuun pieni tilkka öljyä sekä noin 1 dl lettutaikinaa. Kääntele pannua, jotta taikina leviää ohueksi kerrokseksi. Paista muutama minuutti molemmin puolin. Paista samoin loput letut.
  5. Tarjoa letut jauhelihacurryn ja jogurttikastikkeen kanssa. Viimeistele tuoreella korianterilla.