Ainekset
5 dl kuohukerma
ripaus suolaa
VALMISTUSOHJE
Itse tehty voi on mukava lisäys etenkin juhlavalle aterialle tai kesällä uusien perunoiden kaveriksi! Voi valmistuu joko sähkövatkaimella tai voikirnulla.
1. Vatkaa kermaa kunnes sen rasva ja hera erottuvat. Erota rasva ja hera siivilöimällä. Heran voi hyödyntää vaikkapa leivonnassa. Kerää rasva yhdeksi palloksi.
2. Huuhtele voipalloa kylmässä vedessä niin monta kertaa, että siitä ei enää irtoa heraa ja huuhteluvesi on kirkasta.
3. Tämän jälkeen mausta voi maltillisesti suolalla. Jos haluat tehdä esimerkiksi maustevoita voit lisätä voin sekaan mausteita, yrttejä, valkosipulia tai mitä tahansa haluatkaan. Tässä saa käyttää mielikuvitusta, valmista vaikkapa punaviinivoi pihville!
4. Laita voi kelmuun ja muovaile siitä kelmun sisällä pötkö, joka laitetaan jääkaappiin. Muutaman tunnin kuluttua voi on tarjoiltavaa. Kun nostat voin jääkaappiin, se jähmettyy kovaksi. Muista siis ottaa se ajoissa huoneenlämpöön ennen tarjoilua!
Valmistusaika: 30 min