Itämaiset kalkkunamuffinit

1248

750 ml

Pizzolato Organic Rosé Extra Dry

Italia

-%

1248

750 ml

Pizzolato Organic Rosé Extra Dry

Italia

-%

Ainekset

Pohja:
250 g pehmeää voita
250 g soseutettua kypsää perunaa
4 dl vehnäjauhoja
suolaa
ripaus kurkumaa

 

Täyte:
1 rkl rypsiöljyä
400 g kalkkunanjauhelihaa
2 valkosipulinkynttä
2 tl jeeraa eli juustokuminaa
1 tl neilikkaa
suolaa
1 rkl tomaattipyreetä
1 tl sinappia
1 dl kuivattuja aprikooseja hienonnettuna
1 dl hienonnettuja cashewpähkinöitä
1 rkl hienonnettua tuoretta minttua
1 rkl hienonnettua tuoretta basilikaa
1 kananmuna

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Kalkkunamuffineissa on mukava itämainen twisti.

 

1. Valmista ensin pohja. Sekoita huoneenlämpöiseen rasvaan soseutettu peruna, jauhot ja kurkuma. Älä vaivaa taikinaa. Jaa taikina voideltuihin muffinivuokiin, jätä tilaa kalkkunatäytteelle.

 

2. Kuori ja hienonna valkosipulit. Hienonna myös yrtit, aprikoosit sekä pähkinät.

 

3. Ruskista ensin kalkkunanjauhelihaa öljyssä, lisää loppuvaiheessa valkosipulit ja kuivamausteet. Lisää tomaattipyree, sinappi, aprikoosit ja hienonnetut pähkinät. Hauduta kannen alla, miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Anna täytteen jäähtyä.

 

4. Sekoita jäähtyneeseen kalkkunatäytteeseen yrtit ja kananmuna. Jaa täyte muffinivuokiin taikinan päälle.

 

5. Paista 200 asteessa uunin keskitasossa 20 minuuttia kunnes muffinit ovat kypsiä.

 

Valmistusaika: 2 h
Annosmäärä: 10