Italialaiset lihapyörykät, Frikadellit sitruuna-palsternakka-kastikkeessa

1999

750 ml

Cafaggio Chianti Classico 2016

Italia > DOCG Chianti Classico

1999

750 ml

Cafaggio Chianti Classico 2016

Italia > DOCG Chianti Classico

Ainekset

FRIKADELLIT:
400g jauhelihaa
1 rkl sinappia
2 kananmunaa
1 valkosipulinkynsi raastettuna
1 rkl perunatärkkelystä

suolaa ja pippuria
lihalientä keittämiseen

SITRUUNA-PALSTERNAKKAKASTIKE:
2 isoa palsternakkaa
mustapippureita ja laakerinlehti
1 rkl vahvaa kahvia
6 dl lihalientä
1 sitruunan kuori ja mehu
1 rkl maizenaa

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Frikadellit on keittämällä kypsennettyjä lihapullat.

Frikadellit ovat keittämällä kypsennettyjä lihapullia.

Valmista frikadellit:

  1. Yhdistä keskenään jauheliha, sinappi, kananmunat, valkosipulinkynsi, perunatärkkelys ja mausteet.
  2. Nypi tasaiseksi massaksi käsin, jotta jauhelihan rakenne rikkoutuu.
  3. Nostele lihapullataikinasta ruokalusikalla pieniä pullia ja keitä niitä lihaliemessä noin viisi minuuttia.

Nostele kypsät pullat varovaisesti talouspaperin päälle jäähtymään.

Valmistele sitruuna-palsternakkakastike:

  1. Kuori ja paloittele palsternakat. Paahda palsternakkakuutioita kuumassa teräskattilassa mausteiden kanssa.
  2. Säikäytä paahtuneet palsternakat tilkalla vahvaa kahvia ja kaada päälle lihaliemi, kun kahvi on haihtunut.
  3. Keitä noin 10 minuuttia, kunnes palsternakka on kypsää ja neste on haihtunut noin puoleen.
  4. Poista joukosta laakerinlehti ja soseuta sauvasekoittimella. Mausta sitruunan kuorella, mehulla ja saosta tarvittaessa maizenalla.

Lisää frikadellit kastikkeen joukkoon ja tarjoile esimerkiksi keitetyn riisin tai kasvisten kanssa.

Valmistusaika: 25 min.
Neljä annosta