Italialainen fritto misto

1349

750 ml

Viva Valentina Organic Pinot Grigio

Italia > IGT Terre Siciliane

-%

1349

750 ml

Viva Valentina Organic Pinot Grigio

Italia > IGT Terre Siciliane

-%

Ainekset

2 pss äyriäissekoitusta (pakaste)

1 pss jättikatkarapuja (pakaste)

1 pss paneroituja mustekalarenkaita (pakaste)

100 g vehnäjauhoja

100 g maissitärkkelystä

2 kanamunaa

n. 4 dl öljyä uppopaistamiseen

sitruunan lohkoja tarjoiluun

 

VALMISTUSOHJE

Spread the love

1. Sulata äyriäiset ja jättikatkaravut joko juoksevan veden alla tai yön yli. Kuivaa kokonaan sulaneet pakasteet huolellisesti talouspaperilla ja siirrä odottamaan.

 

2. Mittaa eri lautasille vehnäjauhot, maissitärkkelys ja rikotut kananmunat. Pyörittele sulia tuotteita ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunissa ja viimeisenä maissitärkkelyksessä ja siirrä nopeasti friteerattavaksi. Huomaa, että jo paneroidut mustekalarenkaat voit heittää kuumaan öljyyn jäisinä.

 

3. Kuumenna öljy 180C asteiseksi. Jos sinulla ei ole lämpömittaria voit testata lämpötilaa upottamalla öljyyn yhden leivitetyn ravun. Jos rapu pysyy pinnalla runsaasti kuplivassa öljyssä eikä pala kahden minuutin kypsennyksen aikana, öljy on tarpeeksi kuumaa.

 

4. Uppopaista tuotteet pienissä erissä, jäiset ja sulat erikseen. Paista, kunnes pinta on saanut kauniin kullanruskean ja rapean pinnan. Käytä uppopaistetut tuotteet talouspaperin kautta, jotta ylimääräinen öljy jää siihen.

 

Tarjoile suoraan fritistä majoneesin tai muun herkkukastikkeen ja sitruunan kanssa.

 

Valmistusaika: 25 min
Annosmäärä: 4