Isoäidin suolainen kinkkukakkunen

1248

750 ml

2u Duas Uvas Rose Sparkling Brut

Portugali > IG Lisboa

-%

1248

750 ml

2u Duas Uvas Rose Sparkling Brut

Portugali > IG Lisboa

-%

Ainekset

1 pussi vuokaleipää tai paahtoleipää

 

Kinkkutäyte:
3 dl kuohukermaa
400g yrttituorejuustoa
150g sinappikurkkusalaattia
1 punasipuli
300g palvikinkkusuikaleita
½ sitruunan mehu + 5 liivatelehteä

 

1 paketti kinkkua
tuoretta tilliä koristeluun

VALMISTUSOHJE

Spread the love

1. Vuoraa irtopohjavuoka valmiiksi tuorekelmulla. Siirrä odottamaan.

 

2. Valmistele kinkkutäyte: Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kuohukerma löysäksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon tuorejuusto ja sinappikurkkusalaatti. Hienonna punasipuli ja palvikinkku pieneksi kuutioksi ja sekoita kermaseoksen joukkoon. Kuumenna pienessä kattilassa sitruunamehu, liota joukkoon puristetut liivatelehdet ja kaada ohuena nauhana kinkkutäytteen joukkoon. Sekoita huolella ja tarkista maku.

 

3. Kokoa kinkkukakkunen: Kaada puolet valmistamastasi kinkkutäytteestä kelmulla vuorattuun irtopohjavuokaan. Peitä täyte vuoanmuotoiseksi mallatulla vuokaleivällä. Täytä vuoka lopuilla kinkkutäytteillä ja aseta paikalleen kakun pohja. Peitä kakkunen kelmulla ja siirrä jääkaappiin maustumaan yön yli.

 

4. Kumoa kinkkukakkunen ylösalaisin, pohja alaspäin suoraan tarjoiluastiaan. Käytä tässä apuna vuoan kelmutusta. Poista kelmu ja koristele kakkunen juuri ennen tarjoilua kinkuilla ja tuoreella tillillä.

 

Valmistusaika: 40 min (lisäksi yön yli maustuminen)
Annosmäärä: 6-8
Erikoistyövälineet: irtopohjavuoka