Irlantilainen lammaspata

1349

750 ml

Casa Santos Lima Gran Fortissimo

Portugali > IG Alentejano

-%

1349

750 ml

Casa Santos Lima Gran Fortissimo

Portugali > IG Alentejano

-%

Ainekset

750 g lampaanselkää tai -lapaa

1 l vettä

2 tl suolaa

½ tl mustapippuria

1 laakerinlehti

½ tl timjamia

1 persiljanoksa

10 pikkusipulia

4 porkkanaa

6 perunaa

200 g lanttua

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Maukkaat ja täyttävät lammasruoat ovat tavallisia Irlannissa. Yksi tunnetuimmista on Irish Stew.

1. Paloittele liha pienemmiksi paloiksi. Laita palat pataan ja kaada päälle vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja kuori vaahto pois huolellisesti. Lisää suola, mustapippuri, laakerinlehti, timjami ja persilja.
Keitä pataa hiljalleen kannen alla 1,5 tunti.

2. Huuhdo, kuori ja kuutioi porkkanat, perunat ja lanttu. Kuori pikkusipulit.

3. Laita perunat, juurekset ja sipulit pataan ja keitä vielä 30 minuuttia. Mausta tarvittaessa lisää.