Intialaiset Shingarat

849

750 ml

Espiritu de Chile Semi Sweet Sauvignon Blanc

Chile >Valle Central

-%

849

750 ml

Espiritu de Chile Semi Sweet Sauvignon Blanc

Chile >Valle Central

-%

Ainekset

1 paketti wonton -taikinaa
öljyä uppopaistamiseen

 

Shingara-täyte
1 dl rusinoita
1 dl herneitä
1 punainen chili
1 peruna
1/2 kukkakaali
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl kurkumaa
1 tl kuminaa ja inkiväärijauhetta
ripaus suolaa ja sokeria
kourallinen suolapähkinöitä

 

Tamarind-kastike
1 sipuli varsineen
1 valkosipulinkynsi
5 rkl tamarinditahnaa
1,5 dl vettä
3 rkl soijakastiketta
2 ½ rkl fariinisokeria
1 rkl sitruunamehutiivistettä
½ punainen chilipalko
persiljaa, sipulinvarret viipaleina

VALMISTUSOHJE

Spread the love

1. Valmistele täyte: Hienonna rusinat, herneet ja chili karkeasti. Raasta peruna ja kukkakaali. Ruskista kaikkia kasviksia oliiviöljyssä muutama minuutti ja lisää pannulle mausteet, kun kukkakaali on saanut väriä. Lisää pannulle vettä ja laske pannun lämpötilaa, jotta täyte ei ruskistu liikaa. Rouhi joukkoon suolapähkinät ja nosta pannu pois liedeltä, kun perunaraaste on hajonnut.

 

2. Halkaise wonton -taikinakiekot kahtia ja rullaa tasainen sivu kämmentä kohti suppilon muotoisiksi tuuteiksi. Voitele taikinaa öljyllä ja painele tuuttien sivureunat kiinni. Täytä noin ruokalusikallisella täytettä ja painele viimeinen sivu kiinni. Voitele öljyllä ja siirrä leivinpaperille odottamaan.

 

3. Paista shingarat 170-180C asteisessa öljyssä muutamassa erässä. Tarkkaile öljyn lämpötilaa silmämääräisesti ja kääntele taikinanyyttejä paiston aikana, jotta saat mahdollisimman tasaisen paistopinnan. Laske öljyn lämpöä, jos sen pinta alkaa väreilemään voimakkaasti tai alkaa savuamaan. Shingarat ovat kypsiä, kun taikina on ruskistunut ja rapea. Jäähdytä talouspaperin päällä, jotta pääset eroon ylimääräisestä öljystä. Jatka paistamista, kunnes kaikki shingarat ovat kypsiä.



Tarjoile rapeat intialaiset herkut tuoreiden dippikasvisten ja esimerkiksi tamarind -kastikkeen kanssa.

 

 

Itse tehty kastike:

1. Silppua sipuli sekä valkosipulinkynsi. Viipaloi myös sipulinvarsi omaan astiaan. Viipaloi puolikas chilipalko.

 

2. Mittaa noin 2-3 rkl öljyä pannulle ja kuullota muutama minuutti sipuleita sekä chiliä siinä, älä kuitenkaan ruskista!

 

3. Lusikoi pannulle 5 rkl tamarinditahnaa, 3 rkl soijakastiketta sekä 2 ½ rkl hunajaa, sekoita hyvin ja lisää joukkoon 1,5 dl vettä sekä 1 rkl sitruunamehutiivistettä.

 

4. Anna kastikkeen kiehua kasaan, noin puoleen alkuperäisestä määrästä.

 

Valmistusaika: 1h
Annosmäärä: 6-8