Intialainen thali-ateria

868

750 ml

2u Duas Uvas Branco White

Portugali > IG Lisboa

-%

868

750 ml

2u Duas Uvas Branco White

Portugali > IG Lisboa

-%

Ainekset

THALI-ATERIA:
1 punasipuli
4 valkosipulinkynttä
1 rkl hienonnettua inkivääriä
1 tuore chili
3 rkl rypsiöljyä
1 tl sinapinsiemeniä
1 tl kurkumaa
1/2  tl garam masalaa
1 tl jauhettua juustokuminaa
400 g pinaattia
1 rkl soijakastiketta
1/2  pkt Koskenlaskija-juustoa
200 g kotijuustoa

basmatiriisiä
tuoretta korianteria

 

DAL-LINSSIPATA:
2 1/2 dl punaisia linssejä
6 dl vettä
2  tl suolaa
1 rkl kurkumaa
1 punasipuli
3 valkosipulinkynttä
3 rkl oliiviöljyä
1 prk kokonaisia säilyketomaatteja
1 prk tomaattipyreetä
2 tl garam masalaa
1 tl jauhettua korianteria
1 tl jauhettua juustokuminaa
1 rkl soijakastiketta
2-3 rkl hienonnettua korianteria

 

RAITAKASTIKE:
1/2 kurkku
1/2 dl hienonnettua minttua
4 dl turkkilaista jogurttia
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1/2 tl garam masalaa

 

 

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Thali on herkullinenintialainen kasvisateria, johon kuuluu useita ruokalajeja.

  1. Tee dal-linssipata ja raitakastike.  Laita riisi kiehumaan.
  2. Kuori ja hienonna sipulit ja inkivääri. Viipaloi chili. Poista halutessasi siemenet.
  3. Lämmitä öljy paistinpannussa. Lisää sinapinsiemenet ja paahda, kunnes ne poksahtelevat. Lisää sipulit, inkivääri ja chili. Paista käännellen muutama minuutti. Lisää kurkuma, garam masala ja juustokumina. Jatka paistamista hetki sekoitellen. Lisää jäiset pinaatit pannuun ja anna niiden sulaa. Laske lämpöä ja anna kypsyä noin 5 minuuttia.
  4. Lisää soija ja Koskenlaskija pannuun. Kuutioi kotijuusto joukkoon ja anna sen lämmetä noin 5 minuuttia.
  5. Laita palak paneer tarjolle ja ripottele reilusti korianterinlehtiä päälle. Tarjoa riisin, raitakastikkeen ja dalin kanssa.

 

Dal-linssipata:

  1. Huuhtele linssit pakkauksen ohjeen mukaan. Laita linssit, vesi, suola ja kurkuma kattilaan. Keitä linssit pakkauksen ohjeen mukaan kypsiksi.
  2. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipuleita paistinpannussa öljyssä muutama minuutti. Kuutioi säilyketomaatit ja lisää ne liemineen pannuun. Lisää tomaattipyree. Jatka paistamista noin 10 minuuttia.
  3. Lisää garam masala, korianteri ja juustokumina. Mausta soijalla.
  4. Valuta keitetyt linssit ja sekoita ne tomaattikastikkeeseen. Viimeistele hienonnetulla korianterilla. Jos haluat seoksesta juoksevampaa, lisää kasvislientä tai vettä.

Raitakastike:

  1. Huuhtele kurkku ja leikkaa se paloiksi tai viipaleiksi. Hienonna minttu. Yhdistä kasvikset ja jogurtti. Lisää mausteet.
  2. Peitä kelmulla ja anna tekeytyä viileässä mielellään runsaan tunnin.

Tarjoa myös naan-leipää. Resepti tästä >>