Inkiväärisilli ja uudet perunat

1498

750 ml

Charles de Fère Crémant du Jura Brut

Ranska > AC Cremant du Jura

-%

1498

750 ml

Charles de Fère Crémant du Jura Brut

Ranska > AC Cremant du Jura

-%

Ainekset

n. 2 kg uusia perunoita

muutama oksa tuoretta tilliä

suolaa

voita

 

INKIVÄÄRISILLI

200 g sillifileitä
1 pieni porkkana
1 pieni punasipuli
n. 2 cm pätkä tuoretta inkivääriä

 

MAUSTELIEMI
1 dl vettä
3/4 dl etikkaa
1 1/2 dl sokeria
6 maustepippuria
6 valkopippuria
4 neilikkaa
1 laakerinlehti

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Rosan viiniasiantuntija Jens suosittelee! Tässä on silliresepti, joka voittaa helposti kaikki valmissillit. Voit valmistaa kerralla suuremman määrän silliä, jolloin tämä herkku valmistuu nopeasti vain perunat keittämällä. Silli säilyy jääkaapissa noin viikon verran.

 

1. Aloita inkiväärisillin valmistus mausteliemestä. Sekoita kaikki liemen ainekset keskenään. Kiehauta liemi nopeasti ja siirrä jäähtymään.

 

2. Paloittele sillifileet sopiviksi, suupalan kokoisiksi paloiksi. Kuori porkkana ja punasipuli, ja pilko ne ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja raasta inkivääri.

 

3. Laita suureen lasipurkkiin porkkanat, sipulit, sillifileepalat, ja inkivääri. Kaada päälle jäähtynyt mausteliemi, sekoita ja laita jääkaappiin maustumaan. Anna sillien maustua vähintään vuorokauden, mieluummin pari. Sekoittele muutaman kerran sillejä, jotta ne maustuvat tasaisesti.

 

Uudet perunat:

 

Perunoiden on hyvä olla mahdollisimman samankokoisia, näin ne kypsyvät samaan aikaan.

 

1. Pese perunat puhtaiksi ja laita kattilaan. Kaada päälle vettä niin, että perunat juuri ja juuri peittyvät. Lisää kattilaan pari hyppysellistä suolaa sekä muutama tillinvarsi.

 

2. Keitä perunat kypsiksi kannen alla. Perunoiden koosta riippuen noin 15-20 minuuttia. Valuta keitinvesi pois.

 

3. Kaada vesi pois ja laita kattila takaisin keitinlevylle hetkeksi. Näin liika kosteus haihtuu perunoista. Silppua perunoiden päälle saksilla tuoretta tilliä.

 

Nauti perunat inkiväärisillin ja voinokareen kanssa, herkullista!

 

Valmistusaika: 30 min (+sillin maustuminen)

Annosmäärä: 6