Inkiväärihaudutetut omenat

1298

750 ml

Pizzolato Biologico Prosecco Extra Dry

Italia > DOC Prosecco

-%

1298

750 ml

Pizzolato Biologico Prosecco Extra Dry

Italia > DOC Prosecco

-%

Ainekset

1 kg kotimaisia makeita omenoita

 

SIIRAPPILIEMI
100 g voita
1 dl fariinisokeria
2 dl vettä
2 tl inkivääriä, mauste

VALMISTUSOHJE

Spread the love

1. Pese ja kuivaa omenat. Poista siemenkota ja segmentoi omena samankokoisiksi noin sormen paksuisiksi lohkoiksi.

 

2. Sulata kattilassa voi ja fariinisokeri. Kuumenna kunnes sokeri on kullanruskeaa ja sekoita joukkoon inkivääri ja vesi. Kiehauta. Lisää kattilaan omenalohkot ja kypsennä niitä muutama minuutti kunnes alkavat pehmetä. Varo, ettet keitä omenoita liikaa, jolloin niiden rakenne hajoaa! Jäähdytä omenat sokeriliemessä.

 

3. Tarjoa inkiväärihaudutetut omenat vaniljakastikkeen kera joko huoneenlämpöisinä tai jääkaappikylminä.

 

Valmistusaika: 30 min
Annosmäärä: 4 annosta