Ainekset
1 kg kotimaisia makeita omenoita
SIIRAPPILIEMI
100 g voita
1 dl fariinisokeria
2 dl vettä
2 tl inkivääriä, mauste
VALMISTUSOHJE
1. Pese ja kuivaa omenat. Poista siemenkota ja segmentoi omena samankokoisiksi noin sormen paksuisiksi lohkoiksi.
2. Sulata kattilassa voi ja fariinisokeri. Kuumenna kunnes sokeri on kullanruskeaa ja sekoita joukkoon inkivääri ja vesi. Kiehauta. Lisää kattilaan omenalohkot ja kypsennä niitä muutama minuutti kunnes alkavat pehmetä. Varo, ettet keitä omenoita liikaa, jolloin niiden rakenne hajoaa! Jäähdytä omenat sokeriliemessä.
3. Tarjoa inkiväärihaudutetut omenat vaniljakastikkeen kera joko huoneenlämpöisinä tai jääkaappikylminä.
Valmistusaika: 30 min
Annosmäärä: 4 annosta