Hunaja-halloumiburgeri

849

750 ml

Espíritu de Chile Chardonnay Gewürztraminer

Chile > Valle Central

-%

849

750 ml

Espíritu de Chile Chardonnay Gewürztraminer

Chile > Valle Central

-%

Ainekset

4 hampurilaissämpylää

1 pkt halloumia

2 rkl hunajaa

chilirouhetta oman maun mukaan

1 sitruunan mehu

loraus oliiviöljyä

1 tomaatti

1 punasipuli

rucolaa

 

CHILIMAJONEESI

3 rkl hellmans-majoneesia

2 tl sriracha-chilikastiketta

 

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Burgeriin ei välttämättä tarvitse lihaa, kokeile vaikka tätä herkullista hunajahalloumia burgerin täytteenä! Hunajahalloumia voi napostella ihan pelkälleenkin viinin kanssa.

 

1. Leikkaa halloumit sopiviksi siivuiksi, tai osta valmiiksi leikattuja halloumpaloja, jotka sopivat erityisesti pyöreän muotonsa ansiosta burgerin väliin.

 

2. Laita halloumit kulhoon ja valmista marinadi: Hunajaa, sitruunan mehua, oliiviöljyä sekä chilirouhetta oman maun mukaan. Kaada marinadi halloumien päälle ja kääntele halloumia hieman, jotta marinadi tarttuu hyvin. Laita muovi tai kansi päälle ja laita jääkaappiin marinoitumaan noin tunniksi.

 

3. Tässä välissä voit tehdä helpon chilimajoneesin valmiiksi. Yhdistä siis majoneesia ja sriracha-kastiketta.

 

4. Marinoitumisen jälkeen paista halloumit paistinpannulla niin, että ne saavat väriä ja rapeutta. Lämmitä myös sämpylät pannulla.

 

5. Kokoa hampurilaiset. Kanteen ja pohjaan chilimajoneesia, tomaattia, rucolaa ja sitten halloumit ja punasipuli.

 

Annosmäärä: 4

Valmistusaika: 20 min + marinoituminen

Noin 3€ per annos

Spread the love