Hunaja-vadelmajäädyke

499

200 ml

Pizzolato Organic Rose Extra Dry 375ml

Italia

-%

499

200 ml

Pizzolato Organic Rose Extra Dry 375ml

Italia

-%

Ainekset

JÄÄDYKEMASSA:
2 dl kermaa
2 dl bourbon vanilla -jäätelöjauhetta
1 kananmuna (eroteltuna)
2 dl hunajaa
1 dl pakastekuivattua vadelmaa
 
KORISTELUUN:
1 rasia tuoreita vadelmia
1 dl rouhittuja pistaasipähkinöitä
hunajaa

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Vuoraa sopivankokoiseksi leipävuoka tai astia leivinpaperilla ja siirrä odottamaan.
 
Valmista jäädykemassa:
Mittaa kerman joukkoon jäätelöjauhe ja vatkaa vaahdoksi. Erottele kananmunien keltuaiset sekä valkuaiset omiin kulhoihin. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset ja hunaja kolmannessa kulhossa myös vaahdoksi. Sekoita kaikki vaahdot varovasti keskenään, ensin kerma valkuaisiin ja sitten valkuaismassa keltuaismassaan.
 
Kaada seos vuokaan ja laita kelmusta kansi päälle. Pakasta noin 4 tuntia. Ota pakastimesta huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen tarjoilua ja leikkaa sopivia annospaloja. Koristele vadelmilla, pistaasilla ja hunajaraidoilla.
 
Valmistusaika: 20 min + pakastus
Annosmäärä: 4
Erikoistyövälineet: sauvasekoitin