Herne-retiisi amuse bouche -alkupala

1498

750 ml

Ruppertsberger Grand Imperial Riesling

Saksa > Pfalz

-%

1498

750 ml

Ruppertsberger Grand Imperial Riesling

Saksa > Pfalz

-%

Ainekset

4 retiisiä
1/2 kurkku
1 pieni porkkana
herneenversoja

 

Hernepyree
200 g tuoreita herneitä kuorittuina + koristeluun
2 dl vettä ryöppäämiseen
1 kasvisliemikuutio
1 dl kauraruokakermaa
ripaus muskottipähkinää

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Amuse Bouche – pieni, ruokahalua herättävä alkupala ns. ”keittiön tervehdys”, jonka on tarkoitus olla niin pieni, että sen voi syödä yhtenä suupalana!

 

1. Kuori ja ryöppää herneitä kolmekymmentä sekuntia kuumassa vedessä. Siivilöi herneet pieneen sekoituskulhoon.

 

2. Sekoita kasvisliemikuutio pieneen määrään vettä ja kaada herneiden päälle. Aja herneet tasaiseksi massaksi monitoimikoneella tai sauvasekoittimella, ja mittaa joukkoon kerma. Sekoita vielä karkeasti, mausta muskottipähkinällä ja siirrä maustumaan jääkaappiin.

 

3. Pese ja lohko retiisit. Leikkaa kurkusta pieniä kuutioita ja porkkanasta tulitikun kokoisia tikkuja. Pese herneenversot ja kuivata talouspaperilla. Kokoa pienet maisteluannokset suoraan pieniin maljoihin tai shottilaseihin. Kaada alimmaiseksi hernepyree ja kokoa päälle kasvikset.

 

Tarjoile heti.

 

Valmistusaika: 20 min
Annosmäärä: 4-6