Ainekset
4 tuoretta pitaleipää
300 g ranskanperunoita
400 g rypsiporsaan fileesuikaletta
1 rkl voita
1 rkl hunajaa
1 punasipuli
1 punainen chili
suolaa
mustapippuria
tomaattia
TZATZIKI
2 dl turkkilaista jogurttia
1 valkosipulinkynsi
1/2 raastettu kurkku
ripaus mustapippuria
ripaus suolaa
VALMISTUSOHJE
Tämän reseptin avulla voit tuoda kreikkalaisen katukeittiön herkut kotiisi. Herkullisen possupitan kruunaa itse tehty tzatziki ja ranskalaiset. Tämä annos valmistuu yllättävän helposti!
1. Valmista tzatziki jääkaappiin vetäytymään. Raasta kurkku, lisää suola ja laita siivilään, jotta ylimääräinen neste valuu pois. Sekoita jogurtin joukkoon kurkku ja hienonnettu valkosipuli, mausta mustapippurilla.
2. Paista ranskanperunat pussin ohjeen mukaan kypsiksi.
3. Paista possun fileitä pannulla voissa ja mausta hunajalla. Lisää pieneksi pilkottu punasipuli ja suikaloitu chili.
4. Jatka paistamista pienellä lämmöllä, kunnes possu on kypsää. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
5. Leikkaa tomaatit suikaleiksi.
6. Lämmitä pitaleipiä mikrossa ja halkaise keskeltä.
7. Levitä pitojen pohjalle tzatzikia, täytä suikaloiduilla tomaateilla, possutäytteellä ja muutamalla ranskalaisella perunalla.
Tarjoa loppujen ranskanperunoiden kanssa.
Valmistusaika: 30 min
Annosmäärä: 4
Noin 2,5€ per annos