Hätävara-seitanpaisti

2947

3 L

Piqueras Syrah Monastrell hanapakkaus

Espanja >DO ALMANSA

2947

3 L

Piqueras Syrah Monastrell hanapakkaus

Espanja >DO ALMANSA

Ainekset

SEITANMASSA: 6 dl kikhernejauhoja 3 dl grahamjauhoja 2 tl savupaprikajauhetta + ripaus pippuria 3 tl soijakastiketta 2 dl vettä KEITINLIEMI: 1 l kasvisliemi 2 tl soijakastiketta 1 dl balsamicoa 2 herkkusientä MARINADI: 2 keltasipulia 1 dl balsamicoa 2 rkl soijakastiketta 3 dl sweet chili-sauce PAISTAMISEEN: 4 dl ruisjauhoja 4 rkl voita paistamiseen 2 rosmariininoksaa ja murskattua valkosipulinkynttä

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Seitan on lihan korvike joka useimmiten maistuu myös lihansyöjille!

Valmistele ensin seitanmassa:
Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään isossa kulhossa.
Lisää joukkoon nesteet ja vaivaa taikinasta käden paksuinen pötkö.
Kääri taikina tiukasti kelmuun ja laita pakastimeen noin 10 minuutiksi.
Ota taikina pakastimesta ja kelmu pois.
Leikkaa terävällä veitsellä noin 1 cm paksuisia viipaleita ja varaa valmiiksi vierekkäin leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

Valmistele keitinliemi:
Mittaa kaikki kasvisliemen nestemäiset aineet isoon kattilaan ja kiehauta.
Lisää herkkusienet viipaloituina ja keitä vähintään 20 minuuttia kannen alla, jotta maut ehtivät tasaantua.
Lisää seitanviipaleet poreilevaan kattilaan, madalla lämpöä ja anna kiehua ilman kantta noin 30 minuuttia.
Nosta palat väljästi pellille jäähtymään ja kuivaa tarvittaessa talouspaperilla painellen enin neste.

Valmista marinadi:
Kuori ja hienonna sipulit.
Sekoita kaikki marinadin ainekset isossa sekoituskulhossa ja lisää kypsentämäsi seitanpalat kulhoon.
Jätä seos huoneenlämpöön ja anna marinoitua vähintään 1 tunti.

Pyörittele marinoidut seitanit ruisjauhoissa.
Paista paloja runsaassa voissa rosmariininoksien ja murskatun valkosipulin kanssa, kunne palojen pinta on kauniin ruskea.
Nostele palat tarjoiluastiaan ja tarjoile esimerkiksi perunamuusin, ruskeakastikkeen ja puolukkahillon kanssa.
Voit myös pakastaa osan seitanista, jolloin voit sulattaa ja paistaa sitä aina kun tarve vaatii.

Valmistusaika: 70 min + 60 min marinointiin
Annosmäärä: 5-6