Hätävara-seitanpaisti

3649

3 L

LAB Reserva hanapakkaus

Portugali > Vinho Regional Lisboa

-%

3649

3 L

LAB Reserva hanapakkaus

Portugali > Vinho Regional Lisboa

-%

Ainekset

Seitanmassa
6 dl kikhernejauhoja
3 dl grahamjauhoja
2 tl savupaprikajauhetta + ripaus pippuria
3 tl soijakastiketta
2 dl vettä

 

Keitinliemi
1 l kasvisliemi
2 tl soijakastiketta
1 dl balsamicoa
2 herkkusientä

 

Marinadi
2 keltasipulia
1 dl balsamicoa
2 rkl soijakastiketta
3 dl sweet chili-saucea

 

Paistamiseen
4 dl ruisjauhoja
4 rkl öljyä paistamiseen
2 rosmariininoksaa ja murskattua valkosipulinkynttä

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Seitan on lihan korvike, joka maistuu myös lihansyöjille!

 

1. Valmistele ensin seitanmassa: Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään isossa kulhossa. Lisää joukkoon nesteet ja vaivaa taikinasta käden paksuinen pötkö. Kääri taikina tiukasti kelmuun ja laita pakastimeen noin 10 minuutiksi. Ota taikina pakastimesta poista kelmu. Leikkaa terävällä veitsellä noin 1 cm paksuisia viipaleita ja asettele vierekkäin leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

 

2. Valmistele keitinliemi: Mittaa kaikki kasvisliemen nestemäiset aineet isoon kattilaan ja kiehauta. Lisää herkkusienet viipaloituina ja keitä vähintään 20 minuuttia kannen alla, jotta maut ehtivät tasaantua. Lisää seitanviipaleet poreilevaan kattilaan, madalla lämpöä ja anna kiehua ilman kantta noin 30 minuuttia. Nosta palat väljästi pellille jäähtymään ja kuivaa tarvittaessa talouspaperilla painellen enin neste.

 

4. Valmista marinadi: Kuori ja hienonna sipulit. Sekoita kaikki marinadin ainekset isossa sekoituskulhossa ja lisää kypsentämäsi seitanpalat kulhoon. Jätä seos huoneenlämpöön ja anna marinoitua vähintään 1 tunti.

 

5. Pyörittele marinoidut seitanit ruisjauhoissa. Paista paloja öljyssä rosmariininoksien ja murskatun valkosipulin kanssa, kunnes palojen pinta on kauniin ruskea.

 

Nostele palat tarjoiluastiaan ja tarjoile esimerkiksi perunamuusin, ja puolukkahillon kanssa. Voit myös pakastaa osan seitanista, jolloin voit sulattaa ja paistaa sitä aina kun tarve vaatii.

 

Valmistusaika: 70 min + 60 min marinointiin
Annosmäärä: 5-6