Hasselpähkinälohi ja hunajapaahdetut retiisit

1699

750 ml

Charles de Fère Crémant du Jura Brut

Ranska > AC Cremant du Jura

-%

1699

750 ml

Charles de Fère Crémant du Jura Brut

Ranska > AC Cremant du Jura

-%

Ainekset

HASSELPÄHKINÄLOHI

50 g voita

100 g hasselpähkinöitä

50 g cashewpähkinöitä

1 rkl korppujauhoja

400 g lohifileetä

 

HUNAJARETIISIT

100 g retiisejä

2 rkl oliiviöljyä

2 rkl hunajaa

1 rkl siideriviinietikkaa

ripaus suolaa ja pippuria

 

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Hassel- ja cashewpähkinärouheella peitetty lohi saa seurakseen mainion lisukkeen hunajapaahdetuista retiiseistä. Lohen voi valmistaa joko grillissä tai uunissa.

 

1. Esilämmitä uuni 185C asteeseen ja voitele uunivuoka valmiiksi hasselpähkinälohelle.

 

2. Valmista hunajaretiisit: pese retiisit huolellisesti ja poista niiden puiset varret. Viipaloi retiisit ja siirrä kannelliseen rasiaan. Sekoita joukkoon öljy, hunaja, siideriviinietikka ja mausteet. Ravistele rasiaa kansi kiinni niin kauan, että, hunaja on liuennut muun nesteen joukkoon.

 

3. Valmista hasselpähkinälohi: Sulata voi kattilassa. Murskaa hassel- ja cashewpähkinät hienoksi muruksi joko morttelissa tai veitsellä. Sekoita pähkinämuru ja korppujauhot voisulaan.

 

4. Tarkista, ettei lohifileehen ole jäänyt ruotoja ja poista ne tarvittaessa. Leikkaa filee neljään samankokoiseen palaan. Laita palat nahkapuoli alaspäin voitelemaasi uunivuokaan ja hiero niiden päälle pähkinäseos tasaiseksi kerrokseksi. Lisää lohen ympärille hunajaretiisit. Paista noin 20 minuuttia.

 

Valmistusaika: 40 min
Annosmäärä: 4