Harri Syrjäsen pariloitua lohta, paahdettua parsaa ja kimchiä

2499

750 ml

Bestheim Grand Prestige Crémant d’Alsace Brut

Ranska >AC Cremant d'Alsace

-%

2499

750 ml

Bestheim Grand Prestige Crémant d’Alsace Brut

Ranska >AC Cremant d'Alsace

-%

Ainekset

400 g lohta tai kirjolohta
10 kpl vihreää parsaa
1 rkl voita
1/2 sitruuna
3 rkl seesaminsiemeniä

 

KIMCHI
80 g kiinankaalia
1 porkkana
pari vartta kevätsipulia
1-2 valkosipulin kynttä
1 tl inkivääriä kuutioina
1-2 tl kalakastiketta
pari tippaa srirachaa
1 rkl riisiviinietikkaa
ripaus suolaa ja valkopippuria

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Harri Syrjäsen herkullisella reseptillä onnistut varmasti! Lohi saa upean maun seesaminsiemenistä ja kevät kimchi valmistuu yllättävän nopeasti. Annoksen kruunaa uunissa paahdetut parsat, jotka saavat makunsa suolasta, voista, sitruunasta sekä valkoviinistä!

 

1. Laita uuni päälle 220 asteeseen (kiertoilma).

 

2. Kimchin valmistus. Pilko kaikki ainekset ohuiksi suikaleiksi. Sekoita joukkoon nesteet, valkopippuri ja suola, anna maustua minimissään 30 min.

 

3. Parsan valmistus. Leikkaa parsoista kannat pois. Laita vuokaan ja mausta suolalla, pippurilla, sitruunamehulla ja nokareella voita. Voit pirskotella pintaan myös valkoviiniä. Kypsennä uunissa n. 12 min.

 

4. Lohen valmistus. Leikkaa lohi 6 osaan n.1 cm paksuisiksi palasiksi. Mausta valkopippurilla ja taputtele seesaminsiemenet pintaan molemmin puolin. Paista pannulla kypsäksi niin, että sisusta jää pinkiksi, n. 4-5min.

 

5. Tarjoile ja nauti!

 

Valmistusaika: 60 min

Annosmäärä: 2

noin 12€ per annos

 

Katso tallenne tästä>>