Härkää ja kermaista hernesosetta

1999

750 ml

Cafaggio Chianti Classico

Italia > DOCG Chianti Classico

-%

1999

750 ml

Cafaggio Chianti Classico

Italia > DOCG Chianti Classico

-%

Ainekset

1 kg härän ulkofileetä + voita paistamiseen

suolaa, mustapippuria

 

HERNEMUUSSI:

1 sipuli + öljyä paistamiseen

3 pussia pakasteherneitä

1 dl kermaa

50 g tuorejuustoa

oliiviöljyä

VALMISTUSOHJE

Spread the love

1. Ota liha huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen käsittelyä ja esilämmitä uuni 200C asteeseen.

 

2. Poista lihasta kalvot ja paista voissa kuumalla pannulla joka puolelle kaunis paistoväri. Mausta huolellisesti suolalla ja pippurilla. Laita lihan paksuimpaan kohtaan sisälämpömittari ja paista uunissa niin kauan, että mittari näyttää 62 astetta. Ota pois uunista ja anna vetäytyä folion sisällä 5-10 minuuttia ennen leikkaamista.

 

3. Kuumenna kattilassa tilkka oliiviöljyä ja kuullota siinä kuutioitu sipuli. Kun sipuli pehmenee, lisää herneet ja sekoita. Lisää neste, ja anna kiehahtaa nopeasti. Varo, etteivät herneet tummu. Ota kattila liedeltä ja aja herneet sileäksi sauvasekoittimella. Lisää tuorejuusto, suola ja tarkista maku.

 

Asettele hernemuusi lautasen keskelle ja laita leikattu naudan filee siihen päälle.

 

Valmistusaika: 45 min
Annosmäärä: 4-5 annosta