Guinness-suklaakakku

2289

375 ml

Drappier Carte d´Or Champagne Brut 375ml

Ranska > AC Champagne

-%

2289

375 ml

Drappier Carte d´Or Champagne Brut 375ml

Ranska > AC Champagne

-%

Ainekset

2 1/2 dl  Guinness -olutta
200 g voita tai margariinia
2 1/2 dl tummaa kaakaojauhetta
4 1/2 dl sokeria
1 1/2  dl crème fraichea
2 munaa
2 tl vaniljasokeria
4  dl vehnäjauhoja
2 1/2  tl ruokasoodaa
Kuorrutus:
200 g Philadelphia-tuorejuustoa
2 dl tomusokeria
1 dl kuohukermaa

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Harvat asiat ovat enemmän irlantilaisia ​​kuin Guinness, joten tumma pehmeä kakku on lopullinen irlantilainen jälkiruoka!

  1. Laita kattilaan olut ja voi. Sekoita miedolla lämmöllä kunnes voi on sulanut oluen sekaan. Lisää sitten joukkoon kaakaojauhe ja sokeri. Ota kattila pois liedeltä kun seos on sileää ja tasaista. Itse en tietenkään ehtinyt siivilöidä kaakaojauhetta joten seoksen sileäksi saaminen olikin sitten oma tarinansa…
  2. Vispaa kevyesti creme fraiche, munat ja vaniljauute. Sekoita jauhot ja ruokasooda keskenään. Lisää olutseoksen joukkoon munaseos sekä kuivat aineet. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun ja voideltuun irtopohjavuokaan. Paista 180-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Varo paistamasta kakkua liian kuivaksi, se on herkullisinta hieman kosteana. Halutessasi voit hiukan kostuttaa paistettua kakkua yli jääneellä oluella.
  3. Kun kakku on täysin jäähtynyt, valmista kuorrutus vatkaamalla kerma vaahdoksi ja sekoittamalla siihen tuorejuusto ja tomusokeri. Levitä kuorrutus kakun päälle ikään kuin Guinnesin vaahtoa mukaillen.