Ainekset
2 nippua tankoparsaa
1 rasia kirsikkatomaatteja
voita paistamiseen
MARINADI
1 sitruuna
1 kokonainen valkosipuli
½ dl öljyä
1 rkl sitruuna- tai appelsiinimarmeladia
suolaa ja pippuria
VALMISTUSOHJE
1. Raasta sitruunan kuori laakeaan sekoituskulhoon. Purista joukkoon mehu ja siivuta sitruuna. Halkaise valkosipuli pitkittäin ja kuori karkeasti sormin.
2. Sekoita sitruunamehun joukkoon sitruunasiivut, valkosipuli, öljy, marmeladi ja mausteet. Kaada seos isoon suljettavaan pakastepussiin.
3. Kuori parsat ja leikkaa päistä kovat kannat. Huuhtele kirsikkatomaatit ja leikkaa niihin kevyet ristiviillot.
4. Marinoi parsoja ja tomaatteja pussissa vähintään 10 minuuttia.
5. Kaada kasvikset marinadin kanssa suoraan pussista grilliin ja viimeistele voilla. Paista parsoihin kaunis pinta ja tarkista kypsyys. Parsat ovat kypsiä noin 8 minuutissa, joten älä ylikypsennä niitä.
Tarjoile sitruksiset parsat ja tomaatit suoraan grillistä muiden grilliherkkujen kanssa.
Valmistusaika: 20 min
Annosmäärä: 6-8