Grillikylkeä BBQ-kastikkeella

3199

3 L

Espíritu de Chile Cabernet Carmenère hanapakkaus

Chile

-%

3199

3 L

Espíritu de Chile Cabernet Carmenère hanapakkaus

Chile

-%

Ainekset

1 kg porsaan kylkiluita rivinä

 

Mausteseos:
2-4 valkosipulinkynttä
1rkl suolaa
1 rkl ruokosokeria
1 tl chilijauhetta
1 tl paprikajauhetta
mustapippuria myllystä

 

Haudutukseen:
1 pieni pullo kokista
1/2 l omenamehua

 

Viimeistelyyn:
1 limetin mehu
1 punainen chili
2 rkl tuoretta korianteria

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Ribsien valmistaminen vaatii ennakointia ja aikaa, mutta lopputulos palkitsee!

1. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet kulhoon. Lisää joukkoon mausteseoksen muut ainekset ja hiero mausteseos lihaan. Laita jääkaappiin maustumaan vähintään kahdeksi tunniksi, mieluiten yön yli. Voit valmistaa ribsit myös heti, mutta pitkään marinoidusta lihasta tulee parempaa.

 

2. Leikkaa ribsit kattilaan mahtuviksi paloiksi, mutta jätä ne mahdollisimman isoiksi, koska se helpottaa grillaamista. Siirrä ribsit kattilaan ja kaada joukkoon kokis sekä omenamehu. Hauduta ribsejä miedolla lämmöllä kaksi tuntia kannen alla. Anna ribsien vetäytyä liemessä 20 minuuttia.

 

3. Nosta lihat pois kattilasta ja keitä lientä, kunnes sitä on jäljellä noin 1 dl ja se on paksua kastiketta.

 

4. Kuumenna grilli täydelle teholle. Sivele kastiketta ribseille ja grillaa viisi minuuttia molemmilta puolilta välillä käännellen. Voitele ribsit glaseerauskastikkeella vielä grillauksen lopuksi.

 

5. Purista limetin mehu kypsille lihoille. Hienonna pinnalle chiliä ja korianteria.

 

Valmistusaika: 3h (+ marinointi yön yli)

Annosmäärä: 4

 

Tarjoa raikkaan salaatin kanssa ja nauti!